NK sorsolás: Ha lemaradt volna, összefoglaljuk a legfontosabbakat

Hétfőn kisorsolták a nemzetközi kupaaosorozatok playoffkörét, amelybe minimum 1, de akár 4 magyar csapat is érdekelt lehet.

A Ferencváros a BL-ben ha továbbmegy a Midtjylland elleni párharcból, akkor szlovák vagy ciprusi ellenfele lesz a playoffban, ugyanis a Slovan-APOEL meccs győztesével találkozhat.

Kiesés esetén az El-playoffban pedig feröer/bosnyák csapat jöhet szembe, a tavaly nagy pofont adó Klaksvík, vagy a Banja Luka.

A Paks kapta talán a legkedvezőbb sorsolást a Konferencia Ligában. A tolnaiak, ha túljutnak a montenegrói Mornaron, akkor a cseh Mlade Boleslav, vagy az izraeli Hapoel Beer Sheva várna rájuk. Utóbbi esetében az is előfordulhat, hogy Magyarországon játszaná az "idegenbeli" meccset is a Paks, igaz, egyelőre a Hapoelnek bulgáriai albérlete van, viszont az utóbbi időben több izraeli csapat is Magyarországon játszott átmenetileg hazai pályán.

A Fehérvár akár vissza is térhet Azerbajdzsánba, hiszen lehetséges ellenfele az azeri Zira, valamint a tavaly a ZTE-t kiejtő horvát Osijek. Igaz, előbb tovább kell jutnia az Omonia ellen Pető Tamás gárdájának. Érdekesség, hogy a Zira az előző körben 6-1-es összesítéssel ejtette ki a DAC-ot.

Hornyák Zsoltékra pedig az olasz Fiorentina várna a playoffban, amennyiben az Ararat ellen kiharcolnák a továbbjutást.

BL: Ferencváros-Slovan/APOEL

(kiesés esetén) El: Ferencváros-Klaksvík/Banja Luka

EKL: Paks-Mlade Boleslav/Hapoel Beer Sheva

Fehérvár-Osijek/Zira

Puskás Akadémia-Fiorentina