Bősze Levente lett minden idők legfiatalabb játékosa, aki pályára lépett egy európai kupamérkőzésen

Csütörtökön este rendezték a Konferencia-Liga selejtező 2. fordulójának egyik visszavágóját, amelyen a magyar játékosokat is a soraiban tudó, a szlovák élvonalban szereplő DAC 1904 az azeri Zirát fogadta. A párharc első mérkőzését az azeriek nyerték nagyon simán, 4-0-ra, így csoda kellett volna a csallóköziektől a továbbjutáshoz. A bravúr végül nem jött össze, hiszen a Zira 2-1-re megnyerte a visszavágót is, így 6-1-es összesítéssel jutottak a következő fordulóba.

fotó: DAC 1904

Az eredmény ellenére egy történelmi pillanatnak lehettek szemtanúi a dunaszerdahelyi MOL Arénába kilátogató nézők, hiszen a 75. percben, 15 évesen és 165 naposan pályára lépett a DAC-ban a győri születésű Bősze Levente, aki így minden idők legfiatalabb játékosa lett az európai kupaporondon. Az ifjú játékos ezzel a norvég válogatott és az Arsenal kiváló középpályásának, Martin Ödegaardnak a rekordját adta át a múltnak, aki korábban 15 évesen 6 hónaposan és 29 naposan lépett pályára UEFA által rendezett mérkőzésen.

fotó: DAC 1904

A Győrben is nevelkedett Bősze Levente 2021 szeptemberében került Dunaszerdahelyre, ahol idén júliusban kötöttek vele 2027 nyaráig szóló profi szerződést. Akkor a DAC klubhonlapja azt írta róla, hogy 15 éves kora ellenére az elmúlt idényben már az U19-es utánpótláscsapatot erősítette, emellett pedig tagja az U16-os magyar válogatottnak. A közép-európai szinten is a kiemelkedő tehetségek közé tartozó támadó középpályás legnagyobb erénye a komplexitása. Elhivatott, céltudatos, kitűnő a védekezési és a támadó fázisban is.

fotó: DAC 1904

A DAC csapata egy Kassa elleni 2-2-es döntetlennel kezdte a szlovák élvonalbeli bajnokság (Niké Liga) 2024/2025-ös kiírását. A következő fordulóban csallóközi rangadót játszik Xisco Munoz legénysége, hiszen az első osztályba frissen feljutott Komáromi FC látogat majd a MOL Arénába.