NK: 15 évesen debütált a magyar tehetség, román klubcsapatok jutottak tovább magyar stadionokban: ez történt a 2. forduló visszavágóin

A héten lejátszottak a 2. selejtezőkör visszavágóit is a nemzetközi kupákban. A Ferencváros a TNS, a Fehérvár a Sumqayit, a Paks pedig az AEK Larnaca ellen jutott a következő selejtezőkörbe. Ezen felül most ismét egy kis körképpel jelentkezünk.

Légiósok

Turiék búcsúztak: A Klaksvík kapusedzője, Turi Géza feröeri csapata 3-2-re ugyan nyert a svéd Malmö ellen, de kiesett a BL-selejtezőkből. Turi Géza Dávid, a Vikingur játékosa kezdő volt a Gent elleni EKL-selejtezőn. A feröeriek 3-0-ra kikaptak, összesítésben 7-1-es vereséggel búcsúztak.

EL: A Rapid Wien 6-1-re kiütötte a lengyel Wislát. Bolla Bendegúz eltiltott volt az osztrákoknál, míg Kiss Tamás nem volt keretben a lengyeleknél.

EKL: A DAC hazai pályán 2-1-re kapott ki az azeri Zirától, így 1-6-os összesítéssel búcsúzott Európától. A mindössze 15 éves Bősze Levente személyében így is mindenidők legfiatalabb játékosa lépett pályára az európai kupákban. Xisco egyetlen magyart sem nevezett a kezdőbe, de Bősze mellett Tuboly Máté és Damir Redzic csereként pályára léphettek.

Gyurcsó Ádám be se került csapata keretébe az AEK Larnaca-Paks meccs visszavágójára, míg Lang Ádám a kispadról figyelte az Omonia továbbjutását.

Stadionalbérlet

A fehérorosz bajnok, a Dinamo Minsk 1-0-ra legyőzte Mezőkövesden a Ludogoretset, azonban 2-1-es összesítéssel így is búcszott a BL-től.

A Maccabi Tel Aviv a Bozsik Arénában fogadta az FCSB csapatát és egy hajrábeli góllal 1-0-ra kikapott, ezzel 2-1-es összesítéssel búcsúzott a Bajnokok Ligájától.

Nemcsak az FCSB, hanem a CFR szurkolók is Magyarországon ünnepelhettek továbbjutást, ugyanis a CFR Cluj 5-0-ra kiütötte Gyirmóton a fehérorosz Nyemant, így márcsak a Dinamo Minsk maradt állva a fehérorosz csapatok közül az európai kupaporondon.

A Maccabi Haifa Kisvárdán kapott ki 3-0-ra a Sabah Bakutól az előző héten, majd Azerbajdzsánban 6-3-ra nyert, de büntetőkkel búcsúzott egy elképesztő meccsen. Az izraeli csapatok közül a Maccabi Tel Aviv és a Hapoel Beer Sheva áll még az európai kupaporondon, a Haifa mellett a Petah Tikva is búcsúzott a héten.

Ellenfélles

A dán Midtyjlland 1-0-ra legyőzte otthon a Santa Colomát, így 4-0-al jutott tovább és a Ferencvárossal találkozik a BL-selejtezőkben.

A Lang Ádámot ebben a párharcban végül mellőző Omonia Nicosia 2-1-re nyert Grúziában a Torpedo Kutaisi vendégeként, így 5-2-vel jutott tovább és a Fehérvárral találkozik.

Az Ararat Armenia 3-1-re verte hazai pályán a moldáv Zimbrut, így az örmények várnak a PAFC-ra a 3. selejtezőkörben.

A Mornar egészen a 90+7. percig vezetett a Radnicki elleni párharcban hátrányból megfordítva a párharcot, ám a szerbek hosszabbításra, majd büntetőkre mentették a meccset, azonban a montenegróiak továbbmentek, így Paks-Mornar meccs lesz a 3. körben.

A Paksot még az 1. körben kiejtő Corvinul 1-0-ra kikapott a Rijekától a hazai 0-0 után, így kiesett, az FTC által kiejtett TNS-re pedig a moldáv Petrocub vár az EL-ben.