Novák Csanáddal erősített a Szeged

A Merkantil Bank Liga NB2-ben szereplő Szeged-Csanád Grosics Akadémia a hivatalos oldalán tudatta, hogy leigazolták Novák Csanádot. A 29 éves támadót azt követően szerződtette a Tisza-parti együttes, miután az NB1-ben szereplő Nyíregyháza felbontotta a játékos szerződését.

fotó: Szeged-Csanád Grosics Akadémia

„Nagyon örültem a Szeged-Csanád Grosics Akadémia megkeresésnek! Nívós klubhoz kerülök, amely első osztályú körülményekkel büszkélkedhet. A Szeged az elmúlt években többször is közel járt a feljutáshoz, bízom benne, hogy együtt elérhetjük ezt a célt! Szeretnék minél több góllal és jó játékkal hozzájárulni a csapat szerepléshez.”nyilatkozta a szerződés aláírása után Novák Csanád.

Novák Csanád 1994. szeptember 24-én született Tapolcán. A kétméter magas támadó szülővárosa csapatában kezdett futballozni, majd a Pápa, valamint a Győr utánpótlásában pallérozódott. A komoly élvonalbeli tapasztalattal rendelkező center az ETO, a Kecskemét, a Vasas, a Gyirmót, valamint a Mezőkövesd színeiben összesen 91 NB1-es mérkőzésen 11 gólt szerzett. A Zalaegerszeggel 2019-ben, a Nyíregyházával 2024-ben megnyerte az NB2-es bajnokságot. A 2020/21-es szezonban a Szolnok futballistájaként 17-szer volt eredményes, ezzel a Merkantil Bank Liga második leggólerősebb játékosának bizonyult. A másodosztályban eddig 180 meccsen 55-ször talált be az ellenfelek hálójába.

Legutóbbi klubja az NB1-be kilenc év után feljutó Nyíregyháza volt, ahol 100 tétmérkőzésen 31 gólt szerzett, valamint kiosztott 16 gólpasszt is. A 2022/2023-as szezonban 17 gólig jutott, amellyel az NB2-es góllövőlista élmezőnyében végzett, pedig a Szpari akkoriban nem szerepelt valami túl fényesen.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

A Szeged kétgólos vezetés ellenére is 3-2-es vereséget szenvedett a Tatabánya otthonában az Merkantil Bank Liga NB2 1. fordulójában. A következő fordulóban a Kozármisleny otthonában lépnek pályára Michael Boris tanítványai, ahol akár bemutatkozhat majd a csapat új szerzeménye, Novák Csanád is.