Craig Harrison: ,,A Ferencváros Premier League szintű csapat”

Kedd este ismételten pályára lép a Bajnokok-Ligája selejtezőjében a magyar bajnok Ferencváros együttese. Pascal Jansen legénysége a selejtező 2. fordulójának visszavágóján a walesi bajnok The New Saints otthonába látogat. A párharc első mérkőzését a zöld-fehér együttes 5-0-ra nyerte meg, így nagyon kedvező helyzetből várhatják ezt az összecsapást.

fotó: 24.hu

Hétfőn mind a két együttes megtartotta az ilyenkor szokásos sajtótájékoztatót, először a walesi csapat részéről Craig Harrison vezetőedző nyilatkozott az újságíróknak.


Craig Harrison, a The New Saints vezetőedzője: ,,Nagyon örömteli az, ahogyan a srácok tették a dolgukat a mérkőzésen, az utolsó percekig hajtottak és mentek előre, pedig könnyű lett volna bedobni a törülközőt. Voltak jó időszakaink, támadásvezetéseink, labdabirtoklásaink, de nem alakítottunk ki annyi helyzetet, amennyit szerettünk volna. A kapufáról most kifelé pattant, 3-1 helyett pedig egy ötös lett a vége. Nagy lett a különbség, de fantasztikus csapat és fantasztikus játékosok ellen játszottunk. Ellenfelünk a legjobb klub, amely ellen irányíthattam a csapatot. Azt hiszem, nagyon fontos, hogy ne menjünk túl magasra, de ne menjünk túl mélyre sem a saját utunkhoz képest. Amikor egy jobb csapattól kikapunk, mint ők, akkor tisztelettel el kell fogadnunk azt, és nem kell keresni a kifogásokat. Aznap este ők voltak a jobb csapat, nem volt semmi kétség, de keményen dolgoztunk ezen a héten azért, hogy megpróbáljunk fordítani a dolgokon, és egy határozottabb játékot mutassunk a visszavágón. De nem úgy megyünk bele a meccsbe, hogy a párharcnak vége, a saját játékunkra akarunk koncentrálni. Legyünk reálisak, ahogy mondtam: a továbbjutás már alighanem elúszott."

A 46 éves angol tréner ezt követően komoly dícsérettel illette a Ferencvárost.

,,Ez egy olyan szint volt, amivel Európában még nem találkoztunk, és ezt nem csak a játékosaik miatt mondom. A stadion, a személyzet, a csapat, a szurkolók, a játékhoz való hozzáállásuk, a létesítmények - ez tényleg egy első osztályú csapat volt. Ez egy angol Premier League-csapat. Ennél nagyobb tisztelgést nem tudnék az irányukba kifejezni, és azt hiszem, ők nagyon is nagy tiszteletet mutattak felénk azzal, hogy a legerősebb csapatukkal játszottak legutóbb, és a 82. percig, 5-0-ig nem is cseréltek. Számomra nem kétséges, hogy a legerősebb csapattal utaznak hozzánk a visszavágóra is. Az a meccs számunkra nem egy visszavágó lesz, hiszen 0-5 a hátrányunk, de a lehető legjobb eredményt akarjuk elérni és a legjobbunkat nyújtani. Ha ebből egy vereség lesz, akkor vereség, ha ez egy döntetlen, akkor döntetlen, ha pedig megnyernénk a meccset, az hihetetlen lenne a számunkra. A legfontosabb, hogy kellő önbizalommal folytathassuk utána a szereplésünket egy másik sorozatban, a Konferencia-Ligában, és hogy minél több pontot szerezzünk majd a walesi labdarúgásnak."

Craig Harrison elmondta, hogy nem tervez nagy változtatásokat a visszavágón sem.

,,Nem változtatok sokat a csapaton, ha nem muszáj, és nem fogok változtatni kedd este sem, mert úgy gondolom, hogy a csapat, amink van, kivételes, persze biztosan vannak játékosaink a kispadon, akik valószínűleg úgy gondolják, hogy több percet kellene játszaniuk - és valószínűleg kellene is nekik. Kedden este pozitívan akarunk számot adni magunkról és megtartani ezt a versenyszellemet a csapatban. Nekem a következő meccs mindig a legfontosabb, így lesz ez most is, ez a szezon legfontosabb meccse lesz egy nagy futballklub ellen."

fotó: MTI


A The New Saints - Ferencvárosi TC Bajnokok-Ligája selejtező visszavágót ma este 20:00-kor kezdődik az angliai Oswestry városában, a Park Hall Stadionban. A találkozót a Duna TV élőben közvetíti.