A Nyíregyháza nyerte az újoncok csatáját – Nyíregyháza Spartacus FC – ETO FC Győr 2-1 (1-0)

Péntek este Nyíregyháza - ETO mérkőzést is rendeztek a labdarúgó OTP Bank Liga NB1 1. fordulójában. A két csapat a tavalyi szezonban még az NB2-ben vitézkedett, a Szpari bajnokként, míg az ETO a második helyen harcolta a feljutást az élvonalba. Érdekesség, hogy mind a két együttes kilenc évet követően tért vissza a magyar labdarúgás élvonalába. Az összecsapást Mezőkövesden rendezték meg, mivel a Nyíregyháza új stadionja nem készült el a bajnoki rajtra.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

Aktívabban kezdtek a vendégek, és a találkozó első lehetősége a fehér mezes győriek előtt adódott, a 20. másodpercben Bumba jobb alsóba tartó lövését tolta szögletre Fejér Béla.

Ezt követően egyre többször láthattuk a nyírségieket a győriek kapuja előtt, a 25. percben Kovácsréti Márk lőtt kapura, ám az Boldorról a kapu mellé került. Egy kis VAR-ozást követően büntetőt ítélt Erdős József játékvezető, miután a román játékos kezéről pattant le a labda. Az ítéletet követően Kovácsréti állt a labda mögé, aki magabiztosan a bal alsóba passzolt. A 23 éves szélső ott folytatta, ahol a legutóbbi szezonban abbahagyta. (1-0)

fotó: Nemzeti Sport

A 42. percben ismételten Kovácsréti került helyzetbe, aki egy eladott labdára csapott le, majd 12 méterről a bal alsó mellé tekert.

A kevés helyzetet hozó első félidő végén Nenad Lukic lőtt a bal kapufa mellé, majd Kröhn bombázott a kapu fölé, így végül egygólos nyíregyházi vezetéssel mehettek az öltözőbe a csapatok.

A második félidő is egy győri lehetőséggel indult, ezúttal is Bumba vállalkozott egy kapuralövésre, ám ezúttal célt tévesztett.

Nem sokkal később megszületett a második nyíregyházi találat: egy eladott labdát követően Gresó Mátyás indította Beke Pétert, aki a kifutó Gyurákovics Erik mellett/fölött lőtt a kapu baloldalába. A 23 éves támadónak ez volt élete első NB1-es gólja. (2-0)

A 62. percben ismételten a nyírségiek kerültek helyzetbe, Pinte Patrik lekészítése után Beke lőtt kapura, ám Gyurákovics oldalra tolta a labdát. Öt perccel később egy szögletet követően Bumba passzolt Csontos Dominiknak, aki jó 25 méterről vette célba az alsó sarkot, ám Fejér óriási bravúrt bemutatva szögletre paskolta a labdát.

Ezek után a győriek nem olyan régen leigazolt montenegrói támadójának, Matija Krivokapicnak a pillanatai következtek. Előbb Fejér tolta ki a léc alá tartó fejesét, majd a 78. percben két szép csel után, 18-20 méterről, elemi erővel bombázott a nyíregyházi kapuba. (2-1)

fotó: Nemzeti Sport

A hátralévő időben mindent megtett az egyenlítésért az ETO, de több gól már nem esett, így 2-1-re a Nyíregyháza nyerte meg az újoncok csatáját.


OTP Bank Liga NB1, 1. forduló

Nyíregyháza Spartacus FC - ETO FC Győr 2-1 (1-0)

Mezőkövesd, Mezőkövesdi Városi Stadion

Vezette: Erdős József (Szalai Balázs, Rózsa Dávid)

Nyíregyháza: Fejér - Rjaskó, Temesvári (Jokic, 82.), Alaxai - Farkas B. (Navrátil, 59.), Kesztyűs (Tamás, 82.), Nagy D., Nagy B. - Beke (Babic, 75.), Gresó (Pinte, 59.), Kovácsréti

Vezetőedző: Tímár Krisztián

ETO: Gyurákovics - Vera, Szépe (Bitri, a szünetben), Boldor, Csontos - Anton (Ntsama, 89.), Tóth R. (Krivokapic, 61.) - Kröhn (Gavric, a szünetben), Bumba, Skvarka - Lukic (Farkas B., 68.)

Vezetőedző: Borbély Balázs


Gólszerzők: Kovácsréti (28. perc - 11-esből), Beke (55. perc) illetve Krivokapic (78. perc)


A Nyíregyháza kilenc évet követően győzelemmel tért vissza az NB1-be, és az MTK ellen tovább javíthatják majd az eredményességüket, míg az ETO a következő fordulóban a DVSC-t fogadja.