A Csepel SC látogat Erzsébetre az első fordulóban

Nem elírás, a régi néven szerepel az NB 3-as bajnokság Dél-Keleti csoportjában az újonc Csepel TC. A klub férfi, női és utánpótláscsapatai is az 1912-ben alakult csepeli egyesület nevéhez térnek vissza, így az SC a címerben is megjelenik majd a kék-piros (hivatalosan azúrkék-meggypiros színekkel alapított) klubnál.

Amint Süle László, a Csepel SC Alapítvány kuratóriumának elnöke a bajnoki rajtot megelőző pénteki szurkolói ankéton elmondta: – A legendás Csepel SC örököseinek tekintjük magunkat és szeretnénk méltóak lenni a klub hagyományaihoz.

Ez a lépés is remélhetően segít abban, hogy az elmúlt két év klubmizériáját követően – Csepel FC 2022-es megszűnése, majd a CSUSE-val egyesülése, és ugyanakkor a Csep Gól segítségével a Csepel TC megalakulása és a Béke térre költözése – miatti szurkolói megosztottságot megszűntesse. A BLSZ I-ben emiatt két csepeli klub indult, azonos színekkel és címerrel, csak a címerben a betűjelzés különbözött, TC, illetve FC.

A szervezeti változásokat illetően Süle László elmondta, hogy a felnőtt férfi csapat hivatásos státuszú lett, (ez már felkészülés az NB 2-re is) ami átláthatóbbá teszi a költségeket, bevételeket és könnyebben bevonhatóak a befektetők, szponzorok. A klubfilozófiáról szólva hozzátette, hogy a cél egy erős csepeli lokálpatrióta egylet felépítése. Egy olyan klubé, amit szeretnek, támogatnak és magukénak éreznek a csepeliek, és ahol a csepeli származás és kötődés igen fontos. Az egyesület továbbra is nagymértékben alapozna a csepeli utánpótlásra. A jelenlegi felnőtt keretből 10 játékos is Csepel-nevelés.

A keret is jelentősen kicserélődött az NB3-ra.

A távozók: Gauzer Levente, Mészáros Roland, Gere Zoltán, Takács László, Pásztor Péter, Balog Bence, Kovács Dániel, Vörös Bence, Mészáros László

Az érkezők: Tóth László (Dorog), Kovács Máté (Veszprém), Turi Dániel és Szűcs Levente (ESMTK), Horváth Bence (Iváncsa), Paksai Roland (Diósgyőri VTK), Pintér Dominik (Soroksár), Kern Ákos (FTC), Lehel Roland (III. Ker. TVE) és Kovács Dávid (Putnok). Közülük hárman is Csepel nevelésűek.

Minimális cél a biztos bennmaradás az NB 3-ban, ahol jó szereplésnek számítana, ha a csapat a 16- os mezőny első felében végezne és nagy sikernek, ha az 1-5. helyet sikerülne megszerezni.