Korábbi NB1-es gólkirályt igazolt a Nyíregyháza

Az NB1-ben szereplő Nyíregyháza Spartacus FC a hivatalos oldalán tudatta, hogy szerződtették a legutóbb a lengyel élvonalban szereplő Warta Poznan 8x-os magyar válogatott támadóját, Eppel Mártont. A 32 éves játékos 2026. nyaráig kötelezte el magát a nyírségi klubnál.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

,,Örülök, hogy Nyíregyházán játszhatok. Fontos volt, hogy minél hamarabb, lehetőség szerint még a rajt előtt eldőljön, hol folytatom. Nagyon várom, hogy elkezdjük a közös munkát, és hogy pályára léphessek! Szeretnék újra az NB1-ben bizonyítani, komoly motivációval érkeztem, de ez megvan a klubnál is, ezért bízom abban, hogy sikeresek leszünk.” – mondta Eppel Márton.

Eppel Márton pályafutása során játszott idehaza az MTK-ban, a Budapest Honvédban , Diósgyőrben, Dunaújvárosban és Pakson, légióskodott Hollandiában, Belgiumban, Lengyelországban és Kazahsztánban is. A Kajrat Almatival nemzetközi kupameccseket játszott, és a kazah bajnokság álomcsapatába is beválasztották, miután harmadik lett a góllövő listán.

A 2016/2017-es szezon volt karrierje legjobbja, hiszen akkoriban bajnoki címet ünnepelhetett a Honvéddal, valamint 16 találattal az OTP Bank Liga NB1 gólkirálya lett.

fotó: Blikk

Összesen nyolc alkalommal húzhatta magára a magyar címeres mezt, az első mérkőzése 2017. június 5-én volt, egy Oroszország elleni 0-3-ra elveszített felkészülési mérkőzésen, amelyen öngólt vétett.

fotó: ORIGO

,,Ami késik, nem múlik, tavaly ugyanis már beszéltünk Marcival, de akkor még nem kezdődhetett el a közös jövőnk. A mai nappal viszont mindenben megállapodtunk. Személyében egy igazi centert igazoltunk, aki komoly nemzetközi tapasztalattal is rendelkezik. Szerettük volna a támadó szekciót megerősíteni, bízunk abban, hogy a korábbi években mutatott formáját hozza nálunk, és góljaival segíti a csapatot." - mondta a szerződés aláírása után Fekete Tivadar, a Nyíregyháza Spartacus FC sportigazgatója.