Szurkolói ankétot tartott a Tatabánya – Vida Kristopher a Bányász legújabb igazolása

Vasárnap tíz évet követően lép pályára NB2-es bajnoki mérkőzésen az Opus Tigáz Tatabánya. A Bányász a legutóbbi szezonban megnyerte az NB3 Észak-Nyugati csoportját, majd Gyürki Gergely tanítványai sikerrel vették a Békéscsaba elleni osztályozós párharcot is, amelynek köszönhetően újra másodosztályú csapata van Tatabányának.

fotó: Opus Tigáz Tatabánya

A szezon kezdése előtt szurkolói ankéttal egybekötött sajtótájékoztatót tartott a labdarúgó csapatot működtető cég fő tulajdonosa, Tatabányai Sport Club ügyvezető elnöke, Sámuel Botond, valamint Dragóner Attila, ügyvezető és Gyürki Gergely, vezetőedző.

,,Büszkeséggel tölt el, hogy a hét esztendős folyamat elérte a célját. A Tatabányai Sport Club felnőtt labdarúgó csapata, amely 2023. januárja óta Opus Tigáz Tatabánya néven működik, hét év alatt öt bajnoki címet szerezve feljutott az NB2-es bajnokságba. Az Opus Tigáz Tatabánya csapatának célja, hogy meghatározó és biztos szereplője legyen a Markantil Bank Liga, NB2-nek, ezért a klub és a kft. vezetése komoly igazolásokat hajtott végre a közelmúltban. Természetesen ügyeltünk arra, hogy a "Bányász" valódi lokálpatriótaként helyi fiatalokat tudjon többségben az együttesben, amelynek célja a biztos bennmaradás mellett a minél jobb és eredményesebb szereplés lesz a második vonalban." - mondta Sámuel Botond.

fotó: Opus Tigáz Tatabánya

Ezt követően Dragóner Attila, a klub ügyvezetője elmondta, hogy igyekeztek megfelelni a klub filozófiájának, és a nyári igazolásokat a csapat legnagyobb hasznára választották ki. A felkészülés alatt rengeteget dolgoztak, valamint jól sikerült a bükfürdői edzőtábor is, amelyben a portugál FC Porto ellen is pályára lépett a csapat, ahol nem vallott szégyent a társaság.

Gyürki Gergely, a Tatabánya vezetőedzője is elégedetten értékelte a felkészülési időszakot.

,,Örömmel látom, hogy épül a csapatkohézió, ehhez kellett a helyi mag nyitottsága és befogadó ereje, illetve az, hogy jó karakterek érkezzenek. A csapatjáték gördülékennyé válásához és a játékkapcsolatok kialakulásához természetesen több időre van szükség. Összességében elégedett vagyok a felkészüléssel, még annak ellenére is, hogy a kihasználható idő elég rövid volt. Kezd látszódni a csapatjátékon a játékstílusunk, emellett stabil a csapat, kevés helyzetet tudnak kialakítani ellenünk az aktuális ellenfeleink. Azonban, még nagyon az út elején járunk. Ahhoz, hogy eredményesen kezdjük a bajnokság első fordulóit, mind a saját kapunk, mind az ellenfél kapuja előtt fajsúlyosabb döntéseket kell hoznunk megfelelő határozottsággal." - nyilatkozta a 30 éves szakember.

fotó: Opus Tigáz Tatabánya

A Bányász a nyár folyamán 10 új labdarúgót szerződtetett, akik komoly NB1-es és NB2-es rutinnal rendelkeznek. Minden játékost egyesével mutattak be a nyilvánosság számára, ám nem sokkal később belépett a terembe a csapat legújabb igazolása, a legutóbb Nyíregyháza Spartacus FC-t erősítő Vida Kristopher, aki ezzel a tatabányaiak 11 nyári szerzeménye lett.

Mint kiderült, a 29 éves szélsőt titokban Dragóner Attila szerződtette a Bányászhoz, amelyen még maga a csapat vezetőedzője, Gyürki Gergely is meglepődött.

fotó: Opus Tigáz Tatabánya

Az Opus Tigáz Tatabánya hazai pályán kezdi meg a 2024/2025-ös másodosztályú szereplését. Az első fordulóban a tavalyi szezonban 4. helyen végző Szeged-Csanád Grosics Akadémia látogat a Grosics Gyula Stadionba.