Walesi, ciprusi, és azeri csapatok várnak az NB I-es csapatokra: az e heti nemzetközi program

Sorsolás, 3 kupameccs egyszerre, 4 magyar albérlet, több légiósunk is megkezdi szereplését: rengeteg esemény vár ránk a nemzetközi kupák 2. fordulójában.

A 2. selejtezőkörben már 4 NB I-es csapat lesz érdekelt Európában. Sőt, hétfőn már sorsolás: a Ferencváros lehetséges ellenfelet kap a Bajnokok Ligájában továbbjutás esetére, kedden pedig az El-re, ha kiesne a walesi TNS ellen. Emellett szintén megkapja továbbjutás esetén lehetséges ellenfeleit a Paks, a PAFC és a Fehérvár is. A playoff-kört két héttel később sorsolják ki.

Július 22. Bajnokok Ligája: a 3. selejtezőkör sorsolása

Július 23. Európa-liga, Konferencia-Liga: a 3. selejtezőkör sorsolása

NB I-es program:

A Bajnokok Ligájában a Ferencváros a walesi TNS-t fogadja kedden 20 órakor a Groupama Arénában.

Csütörtökön aztán nagyon egybesűrűsödnek a mérkőzések: 18 órakor még csak a Fehérvár azerbajdzsáni vendégjátékára lehet fókuszálni, 1 óra múlva viszont a magyar sportrajongók választhatnak, hogy megnéznek a meccsből még egy félidőt, vagy pedig inkább a Paks meccsét választják, amely egy időben fog futni a Felcsút Dnipro elleni selejtezőjével és nem lennénk meglepve, ha mégis a szintén 19 órakor kezdődő Magyarország-Franciaország női olimpiai kézilabda mérkőzés vinné a prímet. Mindhárom csütörtöki meccs Konferencia Liga-selejtező lesz, igaz, még kérdéses, hogy az ukránok ki tudnak-e állni Hornyák Zsolt csapata ellen, mindenesetre a mérkőzés helyszíne Kassa lett volna, azonban szinte biztos, hogy az ukránok nem tudnak kiállni.

Az NB I-es csapatok programja a 2. fordulóban:

július 23. (kedd) 20:00 Ferencváros-TNS

július 25. (csütörtök) 18:00 Sumqayit-Fehérvár FC

július 25. (csütörtök) 19:00 Paksi FC-AEK Larnaca

július 25. (csütörtök) 19:00 Dnipro-Puskás Akadémia (valószínűleg nem kerül megrendezésre)


július 30. (kedd) 20:00 TNS-Ferencváros

július 31. (szerda) 19:00 Fehérvár FC-Sumqayit

augusztus 1. (csütörtök) 18:00 AEK Larnaca-Paksi FC

augusztus 1. (csütörtök) 21:00 Puskás Akadémia-Dnipro (valószínűleg nem kerül megrendezésre)

Stadionok

Július 31-én szerdán a Bozsik Arénában rendezik a Maccabi Tel-Aviv-FCSB BL-selejtező visszavágót, amelyen csak a két klub szimpatizánsai vehetnek részt.

Csütörtökön a Maccabi Haifa Kisvárdán fogadja a Sabah Baku csapatát, míg a Dinamo Minsk Mezőkövesden látja vendégül a Ludogoretset, Gyirmóton pedig Nyeman-CFR Cluj EKL-selejtezőt rendeznek.

július 25. 19:15 Maccabi Haifa-Sabah Baku (Kisvárda)

július 31. Maccabi Tel-Aviv-FCSB (Bozsik Aréna)

július 31. 20:45 Dinamo Minsk-Ludogorets (Mezőkövesd)

augusztus 1. 20:00 Nyeman-CFR Cluj (Gyirmót)

Légiósok

Bolla Bendegúz tétmeccsen debütálhat a Rapid Wienben, az osztrákok ellenfele a lengyel Wisla Krakkó lesz az Európa-ligában.

Gyurcsó Ádám (AEK Larnaca) pont a Paks ellen léphet pályára az EKL-ben.

Lang Ádám csapata, az Omonia Nicosia a georgiai Torpedo Kutaisi ellen küzd meg az EKL-selejtezőkben.

A Dunaszerdahely július 25-.én 17:30-kor az azeri Zira vendége lesz az EKL-ben, a visszavágóra augusztus 1-jén 20:30-kor kerül sor. A DAC-ban több magyar játékos is szerepel, Bősze Levente, Csinger Márk, Damir Redzic, Tuboly Máté és Vitális Milán is szóhoz juthat a selejtezőkön.

A feröeri Vikingur Turi Géza Dáviddal a soraiban a belga Genttel találkozik, míg a feröeri bajnok Klaksvíkra a svéd Malmö vár.