Lábjegyzet: Merre Haladás?

A drámába oltott kutyakomédia az NB3-as szezon kezdetére véget érni látszik. Lesz egy Haladás az NB3-ban, zöld-fehér lesz és gondolom a Rohonci úti szép stadionban játszik majd. De…

Megnézve a Szombathelyi MÁV Haladás honlapját és a wikipédiát azért valami szemet szúrt. Jelesül ez a két adat:

„A Szombathelyi MÁV Haladás VSE egy 2008-ban alapított magyar labdarúgóklub. Székhelye a Vas vármegyei Szombathelyen található.”

Ez még rendben is lenne, Zanati Sport Club néven alakult az egyesület, majd 2020-ban szállt be a Haladás.

Ugyanakkor: „A szombathelyi névhasonlóságról annyit kell tudni, hogy a Szombathelyi MÁV Haladást az anyaegyesület, a Haladás VSE üzemelteti, míg a gyakorlatilag megszűnt Szombathelyi Haladást a Szombathelyi Haladás Kft. működtette.”

  • – Tehát akkor ez a Hali, mégis ugyanaz a Hali, amelyik visszalépett az NB II-től, majd a második csapata emiatt kiszorult az NB III-ból?
  • A: – Nem, hiszen nem ugyanaz az üzemeltető.
  • B: – Igen, hiszen maradnak a klubszínek, marad a címer és abban az 1919-es évszám sem változik 2008-ra.

De mégis, miért kellett az 1919-ben alapított Haladást megszüntetni, ahelyett, hogy a három Haladásból csinálnak egyet és maradnak a legmagasabb osztályban, ami jelenleg az Nb2 volt? Miért volt szükség erre a méltatlan nyári szappanoperára?

Úgy érzem Szombathelyen konkrétan hülyének nézik a helyi labdarúgó szurkolókat.

De ami a legrosszabb, hogy ezzel a 105 éves szombathelyi futball hagyományát, történelmét sározták be. A Hali és a szurkolói nem ezt érdemlik...