Kun Ákos személyében korosztályos válogatott támadót igazolt a DEAC

Az NB3 Észak-Keleti csoportjában szereplő DEAC a hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtették a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei I. osztályban szereplő Nyírbátori LSE 17 éves támadóját, Kun Ákost.

fotó: DEAC

Kun Ákos a vajai Arany Sárkány Focisulinál kezdett el futballozni, majd onnan került Kisvárdára, ahol nagyon szépen haladt a korosztályos ranglétrákon. A tavalyi szezonban 16 évesen igazolt Nyírbátorba, ahol rögtön bedobták őt a mély vízbe, majd alapembere lett a csapatnak, ráadásul 31 tétmérkőzésen kilenc alkalommal vette be az ellenfelek kapuit.

A DEAC legújabb igazolásának idén májusban újabb fordulatot vett a karrierje, hiszen Jeremiás Gergő, a magyar U17-es válogatott szövetségi edzője meghívta őt a magyar válogatottba, ahol kétszer is pályára léphetett Taskentben az üzbégek elleni találkozókon.

fotó: DEAC

,,Remek közösségbe kerültem új klubomnál, és ugyebár az nagyon fontos, hogy jól érezze magát az ember, ahol futballozik. Biztos vagyok benne, hogy hamar be tudok illeszkedni, mert nagy örömmel és segítőkészen fogadtak játékostársaim. Az is a DEAC mellett szólt a szerződés aláírásakor, hogy erős gárdába kerültem, ahol minden adott a fejlődésemhez. Van tapasztalatom az akadémiai képzés terén, így bizton állíthatom, olyen magas szinten és olyan felszereltséggel, mint a DEAC-nál, nagyon kevés helyen művelik. Úgy vélem, a megfelelő helyre kerültem, a többi már csak rajtam múlik. Szeretnénk minél előbb stabil tagja lenni az egyetemi csapatnak." - nyilatkozta a debreceni klub hivatalos honlapjának Kun Ákos.

A DEAC együttese a tervezett sorsolás szerint július 28-án otthon kezdi meg a harmadosztályú bajnokságot, ahol majd a Sényőt látják vendégül Urbin Péter tanítványai.