Bognár György: ,,Szeretnénk revansot venni!”

Csütörtökön este lép pályára az Európa-Liga selejtező 1. fordulójának visszavágóján az NB1-ben szereplő Paks együttese. Bognár György legénysége Nagyszebenben játszik majd a román másodosztályú FC Corvinul Hunedoara ellen. A párharc első mérkőzésén a román együttes megsemmisítő, 0-4-es vereséget mért a tolnaiakra, amely miatt szinte eldőlt a továbbjutás.

fotó: MTI

A Paks szerda kora reggel indult útnak a mérkőzés helyszínére, ám egy terelés miatt el kellett hagyniuk az autópályát, a mellékúton pedig hatalmas dugó alakult ki. A csapatbusz így több órás késéssel, már este érkezett meg a nagyszebeni szálláshelyére, így a mérkőzés előtti napon az edzés és a sajtótájékoztató is elmaradt. A szakmai stáb csütörtökön tart egy kis átmozgató edzést a játékosok számára.

Bognár György, a paksiak vezetőedzője a szálláson mondta el a várakozásait a mérkőzéssel kapcsolatban.


Bognár György, a Paksi FC vezetőedzője: ,,Ha reálisan tekintjük, a továbbjutás már eldőlt. A célunk nem lehet más, mint hogy emelt fővel búcsúzzunk az Európa-Liga-selejtező sorozatától. Szeretnénk revansot venni a múlt heti vereségért. Az utazás nem úgy sikerült, ahogy azt terveztük, de ez a csütörtök esti találkozónk szempontjából nem számít, nem egy edzésen múlnak a dolgok. Ezt a mérkőzést fel kell használnunk arra, hogy tisztességes eredményt érjünk el, és közben a csapatot építsük. Az ugyanakkor baj lenne, ha nem maradt volna bennünk a múlt heti pofon. Azért kell játszanunk, hogy a dacot kiadjuk magunkból."

A 62 éves szakember szeretne visszavágni a Corvinulnak a múlthét csütörtöki vereségért.

,,Egy-két helyen tervezek változtatásokat. A 0-4 után is azt mondom, jobb csapat vagyunk, nem cserélném el a gárdát a Corvinulra, de az ellenfelünk mindenképpen tiszteletet érdemel a paksi győzelme miatt, ami teljes mértékben elismerésre méltó. Ettől függetlenül jó játékkal lenne jó nyerni, legalábbis én erre vágyom."

fotó: Nemzeti Sport


Az FC Corvinul Hunedoara - Paksi FC Európa-Liga selejtező visszavágó csütörtökön este 20:00-kor kezdődik Nagyszebenben. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.