Hiányzott a szív és az akarat

Újfent a mentalitásban keresik a magyar válogatott gyenge teljesítményének okait.

Kaján Zsanett az M4-nek adott interjút a 4-1-es törökök elleni vereség után:

Lehet, hogy az a probléma, hogy mi is azt gondoltuk, hogy ez most könnyebben fog menni, hiába kikaptunk Törökországban. Az edzéseken működött minden, de sajnos ma nem tudtuk azt a tudást kivinni a pályára. Hiányzott a szív, az akarat, az agresszió, a címeres mezben ez nem lenne szabad, hogy megtörténjen. Ilyen a football, egyszer fent, egyszer lent, most megjárjuk a poklot. Ebből tudunk majd építkezni, vissza kell nézni a mérkőzést, sok tanulság less benne. Megyünk tovább, próbálunk javítani mindenen.

Egy nagyon jó kilenc napon vagyunk túl, csapategységileg, mentálisan is. Mindenkinek nagyon jól ment, minden külső körülményt leszámítva  úgy éreztük, hogy simán meglesz ez a mérkőzés, mert nagyon sokat tettünk érte. A kilenc napban benne volt a szívünk lelkünk, ami sajnos nem látszódott.

Szarvas Alexandra, a válogatott szövetségi kapitánya is csalódottan nyilatkozott:

Nagyon csalódott vagyok, mert az a mentalitás és hozzáállás, amit eddig képviseltünk, ma abszolút nem jelent meg a pályán. Védekezésben nagyon messze voltunk egymástól, rendkívül nagyok voltak a távolságok, és szinte minden második labdát a törökök szedtek össze, így viszont egy ilyen agresszív török csapat ellen nehéz gólt szerezni. Mivel nagyon jó hangulatban telt az edzőtábor, és mindenre megpróbáltuk felkészíteni a lányokat, nagy pofonként ért minket ez a mai találkozó. Sokkal szervezettebben kell védekeznünk, de támadásban sem voltunk jók, a kipattanókra rendre ők értek oda hamarabb.

A magyar nemzeti együttes ezzel a vereséggel a csoport harmadik helyén zárt és ellenfelét várja az Eb-playoffban. Sorsolás pénteken 13 órakor Nyonban, a lehetséges ellenfelek pedig: Skócia, Portugália, Wales, Szerbia, Ukrajna, Észak-Írország.

Kép forrása: valogatott.mlsz.hu