HIVATALOS: A DVTK megvásárolta Karlo Senticet

Az OTP Bank Liga NB1-ben szereplő DVTK együttese a hivatalos oldalán tudatta, hogy véglegesen megvásárolták a horvát élvonalbeli Hajduk Split kapusát, Karlo Senticet. A 23 éves horvát kapus nem ismeretlen a klub számára, hiszen a legutóbbi szezonban egy fél évet már szerepelt piros-fehér színekben. A hálóőr a nyári felkészülést már a miskolciaknál kezdte meg, ám a feleknek csak most sikerült tető alá hozniuk az üzletet.

fotó: DVTK

,,Azzal a szándékkal tértem vissza, hogy még többet adjak ennek a klubnak, ennek a szurkolótábornak és ennek a városnak, mint tavaly ősszel.  Hiába igazoltam el télen Diósgyőrből, folyamatosan tartottam a kapcsolatot dr. Bajúsz Endre sportigazgatóval, Tuska János kapusedzővel, és sok mindenkivel a csapatból és a klubházból is. A távozásomat követően Kazahsztánba vezetett az utam, ahol nem azt kaptam a bajnokságtól, amit vártam. Gyorsan kiderült, hogy az egy kiváló liga az idősebb játékosoknak a pályafutásuk lezárását megelőző időszakban, de én még fejlődni szeretnék, ezért vissza akartam térni Európába. Tavaly ősszel minden tökéletesen összeállt Diósgyőrben, jó csapat alakult ki, jöttek az eredmények, özönlöttek a szurkolók a mérkőzéseinkre, én pedig jól éreztem magam a klubnál és Miskolcon is. Az idő előrehaladtával egyre inkább erősödött bennem az érzés, hogy vissza kellene térni, és Kazahsztánban is csak nevelőegyesületem, a Hajduk Split és a DVTK mérkőzéseit néztem. Így amikor szerződést bontottam, akkor bár több ajánlattal is rendelkeztem, mindenképpen Diósgyőrben szerettem volna folytatni. Továbbra sem a nagy szavakkal szeretnék kitűnni, hanem a pályán nyújtott teljesítményemmel. Könnyen be fogok illeszkedni, hiszen ismerem a körülményeket, ismerem a játékosokat, ismerem a klubot, egyszóval ismerek mindent és mindenkit. Ezúttal is az a cél vezérel, hogy lépésről lépésre haladjunk, és remélem, így is messzire jutunk." - nyilatkozta a szerződés aláírását követően Karlo Sentic.

Karlo Sentic a horvátországi Dubrovnikban született, ott is kezdett focizni, majd 14 évesen a Hajduk Split utánpótlásában folytatta. Végigjárta a korosztályos létrákat, a felnőttek között a második csapatban mutatkozott be, majd Varasdon töltött el egy évet kölcsönben. A 2022/2023-as idényben 16 bajnokin védte a Hajduk hálóját a horvát élvonalban, tavaly ősszel pedig 9 bajnokin kapott lehetőséget Diósgyőrben. A legutóbbi félszezont a kazah élvonalbeli Ordabasynál töltötte, de ott nem lépett pályára egy mérkőzésen sem.

fotó: DVTK

,,Jól ismerjük Karlo Sentic képességeit, a munkamorálját, érkezésével tovább élesedett a diósgyőri kapuért vívott versenyhelyzet. Tavaly ősszel kölcsönben védett nálunk, majd télen a Hajduk visszarendelte, a kevés játéklehetőség miatt, ám most lehetőségünk nyílt végleg megszerezni a játékjogát, amit örömmel használtunk ki." - mondta dr. Bajúsz Endre, a DVTK sportigazgatója.