7 gólos, fordulatos mérkőzésen nyert az MTK a Honvéd ellen: VIDEÓ

Az MTK Budapest a Budapest Honvédot fogadta szombaton felkészülési mérkőzésen.

Az első játékrész egyértelműen a kispestieké volt, a 10. percben Holman Dávid a saját térfeléről ívelt Medgyes Zoltán lábára egy labdát, a Gyirmótról igazolt szélső pedig balról, éles szögből lőtt Demjén hálójába (0-1).

Ezt követően mindkét csapat előtt adódtak kisebb lehetőségek, majd a 31. percben Benczenleitner és Holman játszott össze a bal oldalon, utóbbi beadását pedig a középen berobbanó Kerezsi pörgette a kapuba (0-2.)

Hamar jött az MTK válasza, Bognár szabadrúgására az Eb-ről hazatérő és először pályára lépő Kata Mihály csúsztatta Dúzs kapujába.

kép: Budapest Honvéd

Nagy elánnal kezdte a második félidőt a hazai csapat, az új igazolás, Róbert Polievka védhetetlen lövéssel egalizált az 51. percben, három minutummal később pedig Kovács Patrik vette be Gyetván kapuját, így átvette a vezetést az MTK (3-2).

A Honvéd elöl hármat is cserélt és Simon Benedek lövése nyomán érkezett középre egy szöglet, amely Benczenleitnerről Kundrákhoz került, a frissen beállt támadó nem hibázott (3-3).

Alig pár percig volt döntetlen, Polievka remekül vette észre az üresen induló Németh Krisztiánt, aki higgadtan a hálóba gurított (4-3). A hajrában a Honvédnak voltak helyzetei, de az egyenlítés nem jött össze, így 4-3-ra nyert az MTK.

MTK Budapest 4-3 Budapest Honvéd (Kata 36', Polievka 51', Kovács 55', Németh 74', ill.: Medgyes 10', Kerezsi 31', Kundrák 69')

MTK: Demjén – Varju, Beriashvili, Nagy Zs., Hei – Horváth A., Kata (Németh K., a szünetben), Bognár, Kovács P. (Anokye, 64.) –Jurina (Molnár R., a szünetben) Polievka (Herczeg, 78.)
Vezetőedző: Horváth Dávid

Honvéd: Dúzs (Gyetván, a szünetben) – Pauljevic, Pekár (Szabó T., 66.), Ene, Benczenleitner – Sigér, Nyitrai, Lőrinczy (Keresztes, 66.) – Kerezsi (Kundrák, 66.), Holman (Simon B., 66.), Medgyes (Krajcsovics, 66.)
Vezetőedző: Csertői Aurél