Horvát gólzsákkal készül átigazolási bombát robbantani az Újpest – sajtóhír

Horvátországból származó sajtóhírek szerint az NB1-ben szereplő Újpest FC a horvát rekordbajnok Dinamo Zagreb együttesével folytat tárgyalásokat, méghozzá Fran Brodic átigazolásával kapcsolatban. A hírek szerint a 24x-es horvát bajnok zágrábiak csak 2 millió euró környékén adhatják el az egyik gólerős játékosukat.

fotó: GNK Dinamo Zagreb

Fran Brodic karrierje nagy részét Horvátországban töltötte, de megfordult Olaszországban és Belgiumban is. A játékos tavaly nyáron igazolt a zágrábi Dinamohoz, akik szinte azonnal vissza is adták kölcsönben őt a Varazdinhoz, de a támadó olyan jó formában futballozott, hogy tavasszal már a Dinamóban bizonyíthatott. Ősszel hét, tavasszal hat bajnoki gólig jutott, 13 találatával pedig a góllövőlista második helyén végzett a horvát élvonal legutóbbi kiírásában.

A támadó a Dinamo Zagreb csapatával mindent megnyert az előző szezonban, a horvát bajnokságot, a Horvát Kupát és a Horvát Szuperkupát is.

A játékos becsült piaci értéke az 1,8 millió euró a mértékadónak számító német Transfermarkt szerint.

fotó: GNK Dinamo Zagreb

Az újpestiekre amúgy is ráférne az erősítés, hiszen a nyáron Peter Ambrose és Franklin Sasare és távozott a IV. kerületi klubtól, amely miatt a jelenlegi keret nem rendelkezik vérbeli befejező csatárral.