Utánpótlás-válogatott támadó középpályást igazolt a Szeged – hatan távoztak a legutóbbi keretből

A Merkantil Bank Liga NB2-ben szereplő Szeged-Csanád Grosics Akadémia a hivatalos oldalán tudatta, hogy leigazolták a magyar utánpótlás-válogatott támadó középpályást, Mohos Barnabást, aki legutóbb a Szombathelyi Haladás csapatában szerepelt.

fotó: Szeged-Csanád Grosics Akadémia

„Nagyon izgatottan várom a közös munkát. Szeretnék a lehető legjobb teljesítménnyel hozzájárulni ahhoz, hogy kiharcoljuk a feljutást. A középpályán érzem a leghatékonyabbnak magam, de a támadószekcióban is bárhol bevethető vagyok.”mondta első szegedi interjújában Mohos Barnabás.

Mohos Barnabás 2005. szeptember 3-án született Tapolcán. A ballábas támadó középpályás a szombathelyi Illés Akadémián nevelkedett. 18 évesen debütált a Szombathelyi Haladás NB2-es csapatában, amely színeiben összesen 28 másodosztályú mérkőzésen lépett pályára és egy gólt szerzett. Tehetségére felfigyeltek a korosztályos válogatottnál is. Az U19-es nemzeti együttes színeiben három EB-selejtező mérkőzésen kétszer volt eredményes és egy asszisztot jegyzett.

A szegediek közleményéből azt is megtudhattuk, hogy a tavalyi keretből hat játékos, név szerint Doncsecz Levente, Földi Dominik, Klausz Milán, Nagy Richárd, Nyári Patrik és Zuigéber Ákos is távozik a klubtól, mivel június 30-án lejárt a kölcsönszerződésük a Tisza-parti együttesnél.

A vezetőség továbbra is a csapat megerősítésén dolgozik, így várhatóan az elkövetkezendő napokban további bejelentések is várhatóak.


SZEGED

Érkezők: Lamin Sarr (gambiai, U19), Varga György Balázs (Újpest FC), Mohos Barnabás (Szombathelyi Haladás)

Távozók: Kővári Róbert, Bíró Bence (Kisvárda FC), Zuigeber Ákos (kölcsönből vissza az MTK-hoz, majd onnan Budafoki MTE), Földi Dominik, Nagy Richárd, Nyári Patrik (mindhárman kölcsönből vissza, Paksi FC), Doncsecz Levente (kölcsönből vissza, FC Ajka), Klausz Milán (kölcsönből vissza, Zalaegerszegi TE)