Jaroslav Navratil a Nyíregyháza következő nyári szerzeménye

Az NB1-be frissen feljutó Nyíregyháza Spartacus FC-ben folytatja a pályafutását a cseh Jaroslav Navratil, ezt a hírt a szabolcsi klub jelentette be a hivatalos oldalán. A 32 esztendős szélső 2026. nyaráig kötelezte el magát a nyírségieknél. A játékosnak lejárt a szerződése az NB1-től hat év után búcsúzó Kisvárdánál, így a Szpari átigazolási díj nélkül szerezte meg a futballistát.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

,,Játszottam már korábban a Nyíregyháza ellen edzőmérkőzésen, és követtem eredményeiket. Úgy gondolom egy nagyon jó csapat, amit a másodosztályban bizonyítottak is, nagy különbséggel nyerték a szezont. Vannak ismerősök, Kovácsréti Márkkal futballoztam együtt, úgy érzem remek szakmai stáb dolgozik a klubnál, ezért is fogadtam el az ajánlatot." - mondta első nyíregyházi interjújában Jaroslav Navratil.

A cseh játékos hazájában kezdett el futballozni, majd hét évet eltöltött Hollandiában, míg nem 2020. nyarán szerződött a szintén szabolcsi Kisvárda csapatába. A várdaiakkal 2022-ben ezüstérmes lett, valamint még abban az évben szerepelhett az Európa Konferencia-Liga selejtezőjében is a gárdával együtt. Összesen 134 alkalommal lépett pályára, amelyeken 17 gólt szerzett, valamint kiosztott 13 gólpasszt is.

Az előző idényben 28 NB1-es mérkőzésen lépett pályára, melyen 3 gólt szerzett, és 8 gólpasszt adott.

fotó: MTI

,,Jaroslav Navrátil személyében egy tapasztalt, sok mindent megélt labdarúgóval erősítettünk. Tipikusan olyan játékos, aki a pályán, és azon kívül is nagy segítségünkre lehet, a fiatalok sokat tanulhatnak tőle. Nem csak a támadások befejezésében, hanem a kiszolgálásban is hatékony." - mondta a játékossal kapcsolatban Fekete Tivadar, a Nyíregyháza Spartacus FC sportigazgatója.


NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC

Érkezők: Kovács Milán (Gyirmót FC Győr), Tóth Balázs (Diósgyőri VTK), Pinte Patrik (Kolorcity Kazincbarcika SC), Slobodan Babic (OFK Petrovac), Szondi Levente (kölcsönből vissza, Sényő FC), Jaroslav Navratil (Kisvárda FC)

Távozók: Vida Kristopher, Sigér Ákos, Vass Patrik, Herjeczki Kristóf (Kolorcity Kazincbarcika SC)