Szoboszlai Dominik volt a 2023-as év egyik legjobb igazolása a Transfermarkt szerint

A futballisták piaci értékelésének a becslésével és az átigazolásokkal foglalkozó német Transfermarkt nevű oldal a napokban rangsorolta a topligás csapatok nyári érkezőit és távozóit olyan szempontból, hogy kiknek sikerült beváltania a hozzájuk fűzött reményeket.

fotó: Transfermarkt

Összesen öt kategóriában rangsorolták az igazolásokat

  • Brilliáns
  • Erős
  • Meggyőző
  • Lehet még jobb
  • Besült

A legjobbnak tartott brilliáns kategóriába csak két futballista került az oldal szerint, méghozzá mindketten angol válogatott játékosok. Az egyik Jude Bellingham, aki a Borussia Dortmundtól igazolt a Real Madridba, míg a másik játékos Harry Kane, aki a Tottenhamből tette át a székhelyét a Bayern Münchenbe.

fotók: Getty Images

Az erős kategóriába lett sorolva a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik is. A 23 éves középpályás tavaly nyáron igazolt a német RB Leipzig csapatától a Premier Leagueben szereplő Liverpool FC-hez 70 millió euró ellenében. Az idei szezonban eddig 25 tétmérkőzésen lépett pályára a Mersey-parti együttesben, ahol 4 gól és 3 gólpassz a mérlege, valamint néhány statisztikában a liga élmezőnyéhez tartozik.

fotó: Liverpool FC

Szoboszlai mellé még olyan klasszis labdarúgók kerültek fel, mint az angol válogatott és EKL-győztes Declan Rice az Arsenalból, a VB bronzérmes, horvát Josko Gvardiol a Manchester Cityből, valamint az uruguayi Manuel Ugarte a PSG-ből.

A Transfermarkt szerint meggyőző teljesítményt nyújtott a világbajnok argentin válogatott Alexis Mac Allister a Liverpoolból, a portugál Matheus Nunes Manchester Cityből, a belga Jérémy Doku szintén a Manchester Cityből, valamint a Dél-koreai válogatott Kim Min-jae a Bayern Münchenből. 

fotó: Getty Images

Lehet még jobb kategóriába a VB ezüstérmes, francia Randal Kolo Muani került a PSG-ből, de ezen a listán van még az ecuadori Moises Caicedo a Chelseaből, és a német Kai Havertz az Arsenalból.

fotó: beIN SPORTS

A besült igazolások közé sorolták a dán Rasmus Höjlundot és az angol Mason Mountot a Manchester Unitedból, valamint a nyár folyamán Európát elhagyó brazil Roberto Firmino, aki manapság a szaúdi Al Ahli futballistája.

fotó: Getty Images

Szoboszlai Dominik Liverpoolba igazolásával, valamint az ott mutatott játékának köszönhetően sokkal pozitívabban ítélik meg a magyar labdarúgást külföldön, mint korábban.