Brazil középpályást szerződtethet a Ferencváros? – sajtóhír

Néhány nappal ezelőtt már mi is beszámoltunk arról, hogy Arbër Hoxha illetve Aleksandar Dragovic személyében két új játékossal hozták kapcsolatba az NB1-ben szereplő Ferencváros együttesét.

Nem sokkal ezután a zöld-fehér klubhoz közel álló Üllői 129 nevű oldal azerbajdzsáni információkra hivatkozva arról írt, a hogy Ferencváros szeretné megvásárolni az azeri Qarabag 25 éves brazil középpályását, Julio Romaot.

fotó: Getty Images

Azeri források szerint a Ferencváros mindenképpen szeretné szerződtetni a brazil középpályást, és nagyon ragaszkodnak hozzá a vezetők is.

Az Üllői 129 úgy tudja, hogy a játékos neve valóban felmerült a klubnál, és már sikerült is ajánlatot tenni Romaoért, de azt a Qarabag elutasította.

Julio Romao 2022 nyarán került a Qarabaghoz, ahol eddig hetven mérkőzésen lépett pályára, amelyeken egy gólt és két gólpasszt jegyzett.

A nemzetközi rutinnal is rendelkező brazil középpályás eléggé kemény stílusú labdarúgónak számít, hiszen ő kapta az azeri élvonal második legtöbb sárga lapját, valamint ő követte el a második legtöbb szabálytalanságot is a jelenleg futó szezonban. Mindezek mellett a védekező statisztikákban is az élmezőnybe tartozik Romao.

fotó: Getty Images

A játékos nagy eséllyel nyáron távozni fog Azerbajdzsánból, de a Ferencváros már most télen is szívesen leigazolná őt. Romao becsült piaci értéke a Transfermarkt szerint 600 ezer euróra tehető.

A 34x-es magyar bajnoknak nem ez lenne az első igazolása a Qarabagtól, hiszen a legutóbbi téli átigazolási szezonban éppen az azeriektől szerezték meg a ghánai támadót, Owusu Kwabenát.

fotó: Ferencvárosi Torna Club