10 év után ismét pályára léphet magyar játékos a Boxing Dayen

Már szinte hagyomány, hogy Angliában karácsonykor is rendeznek fordulót a Premier Leauge-ben. A játéknap fő attrakciója a december 26-i mérkőzésdömping 4 egymást követő idősávban. Nem minden csapat lép ilyenkor pályára, vannak akik csak 27-én vagy 28-án vívják meg a bajnokijukat, de a legtöbb 26-án van a fordulóban.

Az idei karácsonyi időszak már attól pikáns lett, hogy Szenteste napján is rendeztek mérkőzést, hiszen a hétvégi forduló záróösszecsapása vasárnapra csúszott, ahol a Wolves 2-1-re legyőzte a Chelsea-t.

Ami nekünk viszont különösen jó hír, hogy 10 év után végre magyar érdekeltséggel bíró mérkőzést is figyelhetünk a mákos/diós beigli társaságában és a fenyőfa illatában december 26-án.

A Liverpool ugyanis 18:30-kor lép pályára a Burnley otthonában (tv: Spíler1) és Szoboszlai Dominik minden bizonnyal pályára fog lépni a találkozón. Hogy kezdőként vagy csereként, az lehet, hogy nem olyan egyértelmű még, hiszen 2 rangadón vannak túl a vörösök a Manchester United és az Arsenal ellen és ebből a 180 percből 150-et játszott a magyar válogatott középpályása, ráadásul a 2 meccs közé egy Ligakupa-negyeddöntő is beékelődött.

A Burnley újoncként nem remekel az idei bajnokságban, mindössze 3 alkalommal nyertek Vincent Kompany-ék és az utolsó helyen állnak 2 ponttal megelőzve a sereghajtó Sheffield Unitedet. A Burnley a nagyok ellen eddig nem tudott pontot szerezni (0-3 Manchester City, 1-4 Chelsea, 2-5 Tottenham, 0-1 Manchester United), viszont 1 hete pontot szereztek idegenben az EL-nyolcaddöntős Brighton ellen. A Liverpoolra kötelező győzelem vár, hiszen 4 pontot vesztettek az elmúlt 2 fordulóban, lemaradásuk azonban csak 1 pont a listavezető Arsenaltól, de pontegyenlőségük van az Aston Villával. 2023-ban utoljára láthatjuk Szoboszlai Dominikot Liverpool mezben, mivel a következő bajnokijuk 2024 első napján kerül megrendezésre, ahol ismét rangadót játszanak, ezúttal a Newcastle ellen.

Szoboszlai Dominik az Arsenal elleni rangadón

Utoljára 2013. december 26-án lépett pályára magyar játékos a Boxing Dayen, akkor Gera Zoltán a Tottenham-West Brom mérkőzésen kezdett a vendégcsapatban és 77 percet játszott. A találkozó 1-1-es döntetlennel zárult. 2 évvel később Bogdán Ádám a kispadról figyelte végig a Liverpool Leicester elleni győzelmét a Boxing Dayen.

Kerkez Milos azonban sérülés miatt kihagyja a Boxing Day Bournemouth-Fulham találkozóját.

Burnley-Liverpool 18:30 (Spíler1)