Feljutó helyen telelhet az ETO, a vezetőség elégedett


Félúton van az NB1 felé vezető úton az ETO FC Győr csapata, amely szinte kiválóan szerepel, és a bajnokság kezdete óta feljutó helyen áll a Merkantil Bank Ligában. Noha a mutatott játék valamelyest visszaesett a téli szünethez közeledve, és talán a futball láz sem akkora, mint a nyáron, az elmúlt évek sínylődéséhez képest sokkal előrébb tart minden tekintetben a Rába-parti együttes. Nincs tehát ok az aggodalomra, hiszen februárig lesz idő pihenni, és akkor újult erővel térhet majd vissza a zöld-fehér együttes.
Ha a tabellára pillantunk, láthatjuk, hogy a Vasas elleni zakó ellenére is van némi előnye az ETO-nak a 3. helyezettel szemben, és a Nyíregyházával szemben sem vészes a lemaradás, hiszen 1 mérkőzéssel kevesebbet játszottak eddig a győriek.

Az őszi szezont követően egy szezonértékelő sorozatot indított a győri klub, amelyben játékosok, és a vezetőség tagjai sorra értékelik a mögöttük álló időszakot. Cikkünk ebből kínál egy ízelítőt, a maradék videó az ETO FC hivatalos Facebook oldalán tekinthető meg.

Videók forrása: ETO FC

Kép: ETO FC


Elsőként Tóth Miklós nemrégiben kinevezett klubigazgató beszélt az elmúlt hónapokról.

A bajnoki meccsek több mint felén a fiatal Ruisz Barnabás védte a győriek kapuját. A 21 esztendős játékos is elégedett.

Decemberben két fiataljával is szerződést hosszabbított az ETO, közülük az egyik Tóth Rajmund, aki ugyan még nem alapember Győrben, de a jelek szerint a klubnak komolyak a szándékai vele.

Köteles László szerint is jó úton haladnak a feljutás felé.

A tizenkétszeres válogatott Paul Anton, az NB2 egyik legértékesebb játékosa jól érzi magát Magyarországon.

Jó hír az ETO szurkolóknak, hogy a tősgyökeres győri Farkas Balázs is hamarosan visszatérhet nyáron elszenvedett sérüléséből.