Az Olympiakosz vezetőedzője nehéz ellenfélként tekint a Ferencvárosra

Hétfőn délután a svájci Nyon városában kisorsolták az Európa Konferencia-Liga tavaszi rájátszásának párosításait. Ennek értelmében a Ferencváros együttesére a görög nagyágyú Olympiakosz Pireusz vár majd jövő februárban.

Görög csapatot sorsolt a Fradi mellé a görög válogatott legendás játékosa, Traianos Dellas / fotó: UEFA

A sorsolást követően nem sokkal az Olympiakosz vezetőedzője, Carlos Carvalhal mondta el véleményét.

„Nincsenek könnyű ellenfelek ebben a szakaszban. A Ferencváros igen jól teljesített az elmúlt években, de kaphattuk volna bármelyik más csapatot, erősebbet vagy akár gyengébbet is, de mi azért vagyunk itt, hogy kiharcoljuk a továbbjutást.”

A párharc esélyesének az Olympiakoszt tartják, és ezt szeretnék majd bebizonyítani Carlos Carvalhal tanítványai / fotó: Olympiakosz Pireusz

Az 58 éves szakember korábban dolgozott Portugáliában, Spanyolországban, Törökországban, Angliában, majd idén december óta már a pireuszi csapatot irányítja. Carlos Carvalhal elmondta, hogy jól ismeri a Ferencvárost.

,,A játékosok és az edzőjük által képviselt minőségre kell koncentrálnunk, és nem annyira az általuk nemrégiben elért eredményekre, mert minden mérkőzés más és más. A Ferencvárost jól ismerem, volt már dolgom a játékosaikkal is, mert némelyiküket már megpróbáltam megszerezni azoknál a csapatoknál, amelyeknél korábban edzősködtem. Nehéz feladat lesz a továbbjutás, nem könnyű az ellenfél, de az ambíciónk adott.”

Nem vár könnyű feladat a Ferencvárosra jövő tavasszal / fotó: Nemzeti Sport / Árvai Károly


A párharc első mérkőzését Görögország fővárosában, Athénban rendezik meg 2024. február 15-én, míg a visszavágóra egy héttel később kerül sor a Groupama Arénában.