Hornyák Zsolt: ,,Tipikus év végi mérkőzés volt, a fűszer, a gólok, hiányoztak” – nem született gól az év utolsó NB1-es mérkőzésén

Gól nélküli eredmény született a Puskás Akadémia – Mezőkövesd összecsapáson a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén. A találkozó nem sok helyzetet hozott, így kimondhatjuk, hogy itt is igazságos eredmény lett.

Stefan Drazic ezúttal is gólképtelen maradt / fotó: Mezőkövesd Zsóry FC

A találkozó után Hornyák Zsolt vezetőedző és Tóth Mihály másodedző értékelte a 2023-as esztendő utolsó bajnoki mérkőzését.


Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia FC vezetőedzője: ,,Tipikus év végi mérkőzés volt, a fűszer, a gólok, hiányoztak. Az ellenfél veszélyes támadóit hatástalanítottuk, játékban akartunk, veszélyesebbek voltunk, mint az ellenfél, de a karácsonyi légkör már érezhető volt a mérkőzésen. Féltem ettől a mérkőzéstől, mert a Mezőkövesdet nem szabad lebecsülni, de a végén még nagyobb erőket kellett volna megmozgatni a gólszerzéshez. Ehhez közelebb jártunk, mint az ellenfél, de betalálnunk sajnos nem sikerült. Jonathan Levinek volt 2-3 átlövése, ha hatékonyabbak akarunk lenni, akkor ezekből gólt kell szerezni. Védekezés rendben volt, de elöl többet kellett volna produkálni.” 

A Puskás vezetőedzője leginkább a tüzet hiányolta csapatából / fotó: Puskás Akadémia FC

Tóth Mihály, a Mezőkövesd Zsóry FC másodedzője:  ,,A hideg ellenére nagyon jó mérkőzést játszottunk, csalódottak lehetünk, mert jól játszottunk. Amit kitalált a stáb, az teljesen működött, sajnos az utolsó passzoknál, befejezéseknél nem jó döntéseket hoztunk. Sokkal több volt a csapatban, sok játékosunk az utolsó mérkőzésekre került egyenesbe.”

A Mezőkövesd jobban örülhetett ennek a döntetlennek / fotó: Mezőkövesd Zsóry FC

A Puskás Akadémia ezzel a döntetlennel megőrizte 4. helyét a tabellán, míg a Mezőkövesd egy ponttal ugyan, de elmozdult a kiesőzónából.