Megvannak a Ferencváros lehetséges ellenfelei az EKL-rájátszásában

A tegnap este folyamán 1-1-es döntetlent játszott a Ferencváros együttese az olasz Fiorentina ellen az Európa Konferencia-Liga csoportkörének 6. fordulójában, amelynek köszönhetően Dibusz Dénesék biztosan ott lesznek tavasszal a sorozat folytatásában.

fotó: MTI / Vasvári Tamás

A Fradi tehát zsinórban másodjára éli meg a kupatavaszt valamelyik európai kupasorozatban, amelyre nem nagyon volt példa az elmúlt néhány évtizedben.

fotó: MTI / Vasvári Tamás

Hétfőn délután viszont már kisorsolják az Európa Konferencia-Liga rájátszását is, amelyben 16 csapat lesz érdekelt a Ferencvárossal együtt. Az EKL-ben a nyolc csoportmásodikat sorsolják össze az Európa-Ligában csoportharmadik helyen végző másik nyolc csapattal. A párharc tétje a nyolcaddöntőbe jutás lesz.

fotó: UEFA

A nevek között vannak régi ismerősök is, illetve vannak nagyágyúk, akik akár esélyesek lehetnek a Konferencia-Liga megnyerésére is.

Ennek értelmében a Ferencváros összekerülhet akár a Bolla Bendegúzt is foglalkoztató svájci Servette FC-vel, de ott van a listán a spanyol Real Betis is, akivel a 2021/2022-es Európa-Liga csoportkör során találkozott már a Fradi. A nagy tradíciókkal rendelkező csapatok közül ott van a holland Ajax vagy a görög Olimpiakos. Említést érdemel még a norvég Molde is, akik ellen 2020. szeptemberében sikerült kiharcolnia a zöld-fehéreknek a BL-csoportkörbe való bejutást.

fotó: Ferencvárosi Torna Club


A Ferencvárosi TC lehetsége ellenfelei az EKL-rájátszásában

Royale Union SG (belga)
Makkabi Haifa (izraeli)
Servette FC (svájci)
Molde (norvég)
Olimpiakosz Pireusz (görög)
Ajax Amszterdam (holland)
Real Betis (spanyol)
Sturm Graz (osztrák)


A sorsolást hétfőn rendezik meg a svájci Nyon városában, míg a párharcokat 2024. február 15-e és 2024. február 22-e között fogják lebonyolítani. A Ferencváros együttese a sorsolás eredményétől függetlenül otthon kezdi majd a párharcot.