Teltház előtt harcolhatja ki az európai kupatavaszt a Ferencváros együttese a Fiorentina ellen

Karnyújtásnyira van a Ferencváros együttese attól, hogy zsinórban második évben sikerüljön kiharcolnia a továbbjutást valamelyik európai kupasorozat csoportköréből. A fővárosi zöld-fehérek eddig 9 megszerezett ponttal állnak az Európa Konferencia-Liga F-csoportjának 2. helyén, és csütörtökön egy komoly erőpróba vár Dejan Stankovic tanítványaira, mivel a tavalyi EKL-döntős olasz Fiorentina látogat majd hozzájuk.

fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

A Ferencváros nincs valami túl jó formában az elmúlt időszakban, mivel a bajnokságban több alkalommal csak döcögött a csapat játéka, és ez egyelőre azt eredményezi, hogy legjobb esetben is csak a 2. helyről várhatják a tavaszi folytatást Dibusz Dénesék.

fotó: ORIGO / Csudai Sándor

Az Európa Konferencia-Ligában viszont még nem talált legyőzőre a Fradi, ami azt jelenti, hogy ha a selejtezőket is idevesszük, akkor a 34x-es magyar bajnok már 11 EKL-találkozó óta nem kapott ki. A legutóbbi Cukaricki elleni 2-1-es győzelem nagyon fontos volt a csapat számára, hiszen így továbbra is a saját kezében maradt a sorsa a továbbjutás szempontjából.

fotó: MTI

Nem lesz könnyű dolguk a Ferencváros játékosainak, mivel a biztos továbbjutó Fiorentina érkezik az Üllői útra. A két csapat legutóbb Firenzében találkozott egymással, és ott 2-2-es döntetlent játszottak a felek.

fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

A Ferencváros mérkőzésein rendre jellemző, hogy kiváló hangulat uralkodik a lelátón, és a Fiorentina ellen sem lesz ez másképp, mivel a klub hivatalos bejelentése szerint minden jegy elkelt a találkozóra, így több mint 20 ezer ember tekintheti meg a helyszínen a Ferencváros – Fiorentina sorsdöntő összecsapást.

fotó: Ferencvárosi Torna Club

A Ferencvárosi TC – ACF Fiorentina Európa Konferencia-Liga csoportmérkőzés csütörtökön este 18:45-kor kezdődik a Groupama Arénában. A Fradinak elég lenne egy pontot szereznie a továbbjutás eléréséhez, de egy esetleges győzelemmel csoportelső lenne. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.