,,Folytonos fejlődés jellemzi a csapatot, és szeretnénk ezen az úton maradni” – interjú Tímár Krisztiánnal

Nagyszerű őszt produkált a Nyíregyháza a Merkantil Bank Liga NB2-ben, mivel a szabolcsi gárda 13 győzelemmel, 4 döntetlennel és 1 vereséggel, 43 pontot szerezve áll a tabella élén. A nyár folyamán több új játékos is érkezett az együttesbe, valamint új edzője lett a Szparinak, hiszen Tímár Krisztián vette át a csapat irányítását.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

A 44 éves szakember vezérletével a csapat ténylegesen szárnyra kapott, hiszen egy mérkőzést leszámítva nem talált legyőzőre a Nyíregyháza az őszi szezon folyamán.

Az elmúlt napokban vele készítettünk egy hosszú interjút, amelyben téma volt a Pro licences végzettség megszerzése, a Kozármisleny elleni rangadón aratott győzelem, a szezonbeli célok, illetve a csapatról is beszélt.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC / Trifonov Éva


Pro licences végzettség megszerzése

-Először is gratulálok neked ehhez a nagyszerű egyéni eredményhez. Hogyan jött az ötlet, hogy Pro Licences edzői képesítést szerezz?

,,Köszönöm szépen a gratulációt! Elindultam az edzői pályán, és mindig szépen haladtam előre. Amikor adódott egy olyan lehetőség, akkor én mindig jelentkeztem az új kihívásra, mivel folyamatosan szeretnék tanulni és fejlődni. Miután elvégeztem az A-licencet, utána dolgoztam két évet, majd, amikor meghirdették a Pro Licences képzést, akkor azonnal jelentkeztem rá. Próbáltam bejutni, és végül sikeres felvételt nyertem a képzésre. Maga a képzés másfél éves volt, és nem olyan rég átvettem az oklevelet is. Természetesen nagyon örülök annak, hogy sikerült elvégeznem.”

-A már meglévő tudásod mellé milyen új dolgokat tanultál a képzés alatt?

,,Természetesen tudtam tanulni, mivel nagyon sokrétű volt ez a képzés. Ezen a szinten olyan elődadásokon vehettem részt, ahol komoly szakemberek beszéltek a munkásságukról, és akik mögött elég komoly nemzetközi rutin van. Gondolok itt a válogatott mellett dolgozó videóelemzőkre, vagy olyan edzőkre, mint Lőw Zsolt, Dárdai Pál vagy Roy Hodgson, akik mindannyian előadók voltak a Pro Licencen. Mondhatom még a média szakembereket is, akik olyan szempontból foglalkoztak velünk, hogy hogyan kell a médiát kezelni több szempontból. Előadó volt Dinnyés Márton, aki az MLSZ kommunikációs osztályának a vezetője, aki a válogatott mellett a Bajnokok Ligájában is dolgozik csapatoknak. Számtalan olyan oktató jött hozzánk, akiktől lehetett tanulni.”

-A csapat asszisztensedzőjével és jó barátoddal, Szalai Tamással együtt végezted el ezt a képzést. Mindkettőtöknek komoly ambíciói vannak ilyen szempontból?

,,Szalai Tamást egy kiváló szakembernek tartom, és nagyon örülök, hogy a szakmai stábomban tudhatom őt. Hozzám hasonlóan ő is komoly ambíciókkal bír, jellemző rá ez a győzni akarás, a végsőkig való kitartás, és a futball iránti nagy-nagy szeretet. Egyszerre jelentkeztünk a képzésre, és mindketten végig csináltuk. Nagyon sok mindenben kikérjük egymás véleményét, és a legtöbbször jó döntéseket tudunk hozni. Bízom benne, hogy a stábommal komoly sikerekhez fogjuk majd segíteni a Nyíregyháza Spartacus FC-t!”

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

-Az edzői hitvallásodról mesélj nekünk egy kicsit!

,,Annak ellenére, hogy védő voltam, nagyon szimpatizálok a támadó és kezdeményező futballal. Próbálom átadni azokat az értékeket, amit én is képviseltem a pályafutásom során. Én például nem hiszek az egyénekben. Kellenek az egyéniségek, ha a csapat érdekeit helyezik előtérbe, és nem a sajátjaikat. Azon vagyok mindig, hogy jó közösséget építsek fel, akik bármikor, bármilyen szituációban számíthatnak egymásra. Nagyon fontos számomra még a szervezettség, és az apró részletek. Én is próbálom nap mint nap fejleszteni magam, és tanulni az egyes szituációkból, mérkőzésekből, hogy legközelebb a lehető legjobban tudjam pályára kiküldeni a csapatomat.”


Nyíregyháza – Kozármisleny 5-1

-Újabb nagy sikert könyvelhetett el a Nyíregyháza, hiszen a 17. fordulóban 5-1-re múlta felül a Kozármislenyt. Külső szemlélőként azt mondhatja az ember, hogy ez egy magabiztos és fölényes győzelem volt, de a valóság nem teljesen ezt tükrözte. Hogyan láttad a kispadról ezt a mérkőzést?

,,Ez így van, valóban nem volt egy könnyű mérkőzés. Mi rangadónak tekintettük, mivel a Kozármisleny nagyon jól szerepel eddig a bajnokságban, és sokak meglepetésére ott van az élmezőnyben kis csapatként. Próbáltuk felkészíteni a csapatot az ellenfélből, tudtuk nagyon jól, hogy egy stabil és támadófocit játszó csapat a Kozármisleny, akinek nagyszerű vezetőedzője van Aczél Zoltán személyében, akit én jól ismerek, hiszen pályaedző volt a felnőtt válogatottnál. Tudtuk előre, hogy a pálya talaja nem lesz megfelelő arra, hogy a saját labdakihozatalos és rövid passzos játékunkat játsszuk, ami zavaró tényező volt a számunkra, de alkalmazkodnunk kellett hozzá. Megadta a mérkőzésnek az alaphangját a gyorsan megszerzett vezető gólunk, majd utána sajnos magunkra húztuk az ellenfelet, és ezáltal sikerült egyenlíteniük. Ezután jól reagált a csapat, hiszen egy nagyszerű kiugratás után az ellenfél egyik játékosát kiállították, majd egyből sikerült visszaszereznünk a vezetést. Az öltözőbe nyugodtan mehettünk, mivel lőttünk még egy gólt. A szünetben rendeztük a sorokat, és a második félidőben abszolút mi domináltunk, és azt a futballt játszottuk, amire készültünk. Sokkal többet tudtuk tartani az ellenfelet a saját térfelén, rendre letámadtuk, hibára kényszerítettük őket, és rengeteg helyzetet sikerült kialakítani, amelyekből még kettőt értékesítettünk, így végül magabiztos győzelmet arattunk.”

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC / Trifonov Éva

-Előzetesen mindenki egy szórakoztató és gólgazdag mérkőzésre számított, amiből végül egy magabiztos nyíregyházi győzelem lett. Valamivel többet vártatok támadásban a Kozármislenytől?

,,Igen, mivel tudtuk nagyon jól, hogy bátran és támadólag fognak játszani még ellenünk is. Bíztam benne, hogy előbb vagy utóbb ráerőltetjük az akaratunkat a Kozármislenyre, gondolok itt arra, hogy nálunk legyen többet a labda, és az ő térfelükön próbáljuk őket letámadni. A labdával való dominanciánk időszakosan nem jött össze az első félidőben, mivel sok hiba volt mindkét csapatnál, de ez a pályaviszonyok miatt nem tudott megvalósulni. Alkalmazkodni kellett a talajhoz, és összeségében nekünk jobban sikerült, mivel szerencsére mi szereztük a gólokat.”

-Az öt gól mellett még rengeteg helyzete volt a Szparinak, és több korábbi nyilatkozatodban említetted a helyzetkihasználást. Mennyire fektettek nagy hangsúlyt a támadások befejezésére az edzéseken?

,,Folyamatosan és sokat dolgozunk a helyzetkihasználáson, de a játékosok formája és a különböző helyzetekben való döntéseik befolyásolják a támadás végeredményt. Annak örültem, hogy sok helyzetet alakítottunk ki, de az öt gól mellett nem vagyok elégedetlen, mivel jól játszottunk. Bár volt még sok lehetőségünk, viszont ezekkel nem tudtunk élni, pedig akár lehetett volna nagyobb gólarányú ez a győzelem, de még egyszer mondom, hogy ne legyünk telhetetlenek, mivel minden gólhelyzetből nem lehet gólt szerezni. A hibákat természetesen kielemezzük mindig, és igyekszünk ezeket megmutatni a játékosoknak, hogy legközelebb jobban döntsenek.”

-Több játékos is bekerült az NB2 17. fordulójának válogatottjába, név szerint Alaxai Áron, Farkas Bendegúz, Kovácsréti Márk, Herjeczki Kristóf, Novák Csanád, Myke Bouard Ramos és Géresi Krisztián, valamint téged választottak a forduló legjobb edzőjének. Ez mennyire pozitív visszajelzés a csapat számára?

,,Természetesen nagyon örülünk ennek a hírnek! Nem szeretnék senkit sem kiemelni a csapatból, mert ezt a sikert együtt, csapatként értük el. Én mindig is csapatban, és nem egyénekben gondolkodom, de azt elismerem, hogy ezen a mérkőzésen több játékos is jó teljesítményt nyújtott a pályán. Az, hogy én lettem a forduló edzője, az megint csak egy pozitív dolog, de természetesen nem foglalkozunk annyira vele. Bízom benne, hogy ez a tendencia megmarad majd a bajnokság végéig.”


Normális pályára állított nyíregyházi labdarúgás

-A nyáron érkeztél Nyíregyházára. Hogyan jött a klub megkeresése?

,,A szezon végén nem volt munkám, és amikor kiderült, hogy a Szpari bennmaradt, akkor Fekete Tivadar sportigazgató keresett meg engem. Elkezdődött egy beszélgetés és felvázolták nekem a terveket, elképzeléseiket, valamint én is felvázoltam az általam képviselt dolgokat, illetve, hogy én mit szeretnék. Miután a tulajdonos úrnak is bemutattak, és megvolt az összhang közöttünk, akkor természetesen egymás tenyérébe csaptunk, és elkezdődött a közös munka.”

-Korábban a karriered során egy rövid ideig futballoztál Nyíregyházán is. Mennyire emlékszel arra az időszakra?

,,Valóban nem sokat futballoztam Nyíregyházán, de természetesen jól gondolok vissza arra az időszakra. Még akkor bőven állt a régi stadion, és olyan elképesztő szurkolói voltak már akkor is a klubnak, amelyet nem akartam elhinni. Amikor megkerestek, akkor feljöttek a régi emlékek a csapatról, a városról, meg úgy mindenről, ami velem Nyíregyházán történt. Nyilván, egy kicsit átalakult a klub és a város is, de ettől függetlenül nagyon szívesen jöttem ide és szeretek itt lenni.”

-A csapat sportigazgatója, Fekete Tivadar a szezon előtt elmondta, hogy nem fordulhat elő még egyszer, hogy a Nyíregyháza a kiesés közelébe kerüljön. Sokak meglepetésére csak osztályozón sikerült kivívni a bennmaradást a csapatnak. Te hogyan láttad az akkori Nyíregyházát?

,,Nem láttam teljesen, de ellenfélként kétszer is találkoztam velük, még mikor az ETO-nál dolgoztam. A tavalyi szezonban Győrben és Sényőn is győzni tudtunk ellenük, de a legvadabb álmaimban sem gondoltam volna, hogy a kiesés szélére sodródik a Szpari. Hálistennek végül sikerült a csapatnak kivívnia a bennmaradást a másodosztályban. Fekete Tivadar véleményét teljes mértékben osztom, mivel egy ilyen tradicionális klubtól elfogadhatatlan az, hogy az NB2-ben a kiesés ellen kelljen küzdenie. Én arra kértem a játékosokat, hogy ne gondoljanak vissza a tavalyi szezonra, hanem tiszta lappal vágjunk neki az új idénynek.”

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC / Trifonov Éva

Sok új játékos érkezett a nyáron, akik válogatott, nemzetközi és NB1-es rutinnal rendelkeznek. Mennyire volt nehéz szinte új csapatot építeni?

,,Amikor idejöttem, akkor azt kértem a vezetőségtől, hogy a játékoskeretet próbáljuk meg frissíteni. Maradtak meg a tavalyi keretből meghatározó és rutinos játékosok is, akik rendre a kezdőben szerepelnek most is, de érkeztek meghatározó játékosok is, akik eléggé komoly minőséget képviselnek, és döntő szempont volt a játékosok kiválasztásánál a mentalitás. Olyan labdarúgókat próbáltunk ide hozni, akik sikerre éhesek, motiváltak, azonosulni tudnak ezzel a filozófiával, amit mi próbálunk ide behozni. Nagyon örülök annak, hogy sikerült ilyen labdarúgókat idehozni a sportigazgatóval, mivel fontos volt még az is számunkra, hogy az összhang meglegyen.”

-Most jó ránézni a tabellára nyíregyházi szemmel, mivel jelen állás szerint 43 megszerzett ponttal vezetitek a bajnokságot. Az őszi szezon közepén volt két olyan mérkőzésetek, ami eléggé döcögős volt, a Vasas és az Ajka ellen. A Vasastól 3-0-s vereséget szenvedtetek, majd 1 héttel később hátrányból fordítva nyertetek otthon az Ajka ellen. Szerinted az a mérkőzés volt a fordulópont?

,,Úgy látom, hogy az Ajka elleni mérkőzésen megmutattuk azt, hogy van tartásunk és karakterünk, mivel hamar fel tudunk állni egy komoly pofonból. Amikor egy sportolót ér egy ilyen kudarc, akkor egy jó versenyző megpróbál a következő alkalommal többszörözött erővel beleállni a munkába. Nyilatkoztam is, hogy bizonyítsuk be mindenkinek, hogy a Vasas elleni vereség csak egy kisiklás volt a részünkről. Igazából nem játszottunk jól Angyalföldön, de szerintem nem volt 3-0-s különbség a két csapat között. Volt egy kiállításunk, meg három pontrúgásból kaptunk gólt, de mindezek ellenére megvoltak a lehetőségeink, és én inkább éreztem egy ilyen döntetlen körülinek a mérkőzést. Elismerem még egyszer, hogy nem játszottunk jól, de abban egyetértek, hogy azután még nagyobb elánnal akartunk küzdeni és hajtani. Ez a bizonyítási vágy és versenyzői készség kijött belőlünk, és szerintem sikerült igazolnunk azt, hogy nem volt véletlen a vereség előtti sorozatunk. Mostantól pedig azon dolgozunk, hogy ez a széria még jobb legyen, mint az előző volt.”

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC / Trifonov Éva

-Pozitív és negatív szempontból melyik mérkőzéseket tudnád kiemelni?

,,Negatívumként a Vasas és Honvéd elleni mérkőzés jut eszembe. Amint említettem az előbb, hogy a Vasas ellen nem játszottunk jól, de ettől függetlenül megvoltak a lehetőségeink arra, hogy legalább egy pontot szerezzünk. A Honvéd elleni összecsapást agyon nyertük szó szerint, mivel temérdek lehetőséget dolgoztunk ki, de vagy rossz döntést hoztunk, vagy az ellenfél kapusa védett hatalmasat. Az egyetlen pozitívuma annak a meccsnek, hogy nem kaptunk ki, de egyértelműen nyernünk kellett volna, mivel messze jobbak voltunk a Honvédnál. Pozitívumként tekintek a sok megnyert itthoni rangadóra, gondolok itt az ETO, Budafok és a Kozármisleny elleni mérkőzésekre. Ide sorolnám még az Ajka és a Gyirmót elleni sikert, ami ugye lélektani és tartás szempontjából volt fontos, de a két nagyarányú győzelemmel végződő idegenbeli mérkőzésekre is büszke vagyok.”

A rúgott gólok és a kapott gólok szempontjából is jól áll a csapat. Mennyire fontos számodra, hogy a támadójáték és a védekezés összhangban legyen egymással?

,,Hiszek abban, ha egy csapat többet birtokolja a labdát, akkor nem fog tudni gólt kapni, ha az ellenfél térfelén tudja sokat tartani a játékot, akkor kisebb eséllyel fognak az ellenfelek helyzeteket kialakítani. Ezeket egyre jobban csináljuk, de szeretném azt, ha tovább fejlődne a csapat. Ezen dolgozunk tovább! Örülök annak, ahogyan állunk a tabellán, de nem vagyok teljesen elégedett. Szeretném, azt ha a folytonos fejlődés jellemezné továbbra is csapatot, mivel komoly céljaink vannak, és előre tekintünk. Hiába vagyunk az első helyen, még nem értünk el semmit, hiszen csak a maraton felét futottuk le, de még hátra van a másik fele tavasszal. Ha május végén is így állunk, akkor lehet majd ünnepelni.”

-Az egész eddigi munkádat hogyan értékelnéd?

,,Összességében az eddigi nyíregyházi munkámat pozitívan értékelem, mivel folyamatos fejlődés jellemzi a csapatot. Elkezdtünk egy utat, egy másabb szemlélettel, játékstílussal, játékrendszerrel. Olyan csapatjátékot szerettem volna leoktatni az elejétől kezdve, hogy sokkal többet legyen nálunk a labda, valamint sokat tartózkodjunk az ellenfél térfelén, magasan kezdjük meg a letámadást, és erre próbáltuk felkészíteni a csapatot a nyár folyamán. Próbáltam átadni nekik azt a győztes mentalitást, ami engem is jellemzett karrierem során, valamint szerettem volna elérni, hogy elhiggyék magukban a játékosok, hogy bárki ellen versenyképesek lehetünk. A szezon előtt elmondtam mindenkinek, hogy próbáljunk meg egy nagyot álmodni, mert együtt bármire képesek vagyunk. Próbáltunk a kollégákkal együtt egy nagyon jó csapategységet kialakítani, hogy ne az egyénekről szóljon ez a Nyíregyháza Spartacus FC, hanem egy nagybetűs csapatról.”

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC / Trifonov Éva


Öt csapat pályázik a feljutásra

-Mindössze 5 ponttal előzitek meg a tabellán 2. helyezett ETO-t. A 3. helyen áll a 33 pontos Szeged, a 4. helyen a Vasas 32 ponttal, és az 5. helyen a Kozármisleny áll 31 ponttal. Szerinted ez az öt csapat fog harcolni a feljutásért és a bajnoki címért?

,,Azt gondolom, hogy igen. A Szegednek is komoly ambíciói vannak, és még ők is közbeszólhatnak. Mindössze egy alkalommal kaptak ki, és a legnagyobb probléma velük, hogy nem tudják lezárni a mérkőzéseiket. Régóta dolgoznak együtt az edzőjükkel, játszottunk mi is ellenük egy borzasztó nehéz mérkőzést, így tapasztalatból tudom mondani, hogy jó munka folyik Szegeden is. A Kozármisleny eddig az év meglepetése, és szerintem nem véletlen, hogy itt vannak, mivel nagyon bátor és kezdeményező játékot játszanak. A Vasas egy nagy múltú klub, akik azonnal szeretnének visszajutni. Kiváló szakmai munkát végeznek ott és kiváló játékosok alkotják a keretet, így ők komoly eséllyel pályáznak a feljutásra. Az ETO-nál is kimondták nyáron, hogy szeretnének újra NB1-esek lenni, és ennek értelmében minőségi külföldieket igazoltak, akik közül többen is megütik a magyar élvonal szintjét is. Kemény harcra számítok, de ezzel továbbra sem akarunk foglalkozni, hanem mérkőzésről mérkőzésre kell készülnünk, és majd a szezon végén elválik, hogy ki kerül fel az NB1-be.”

-Milyennek találod az NB2-es bajnokságot?

,,A magyar másodosztály egy nagyon erős bajnokság, ahol nem mehet biztosra az ember. Itt bárki megverhet bárkit, és ha megnézzük a mostani tabellát, akkor láthatjuk, hogy a középmezőnyben több csapat is néhány ponton belül mozog. Nagyon nehéz a helyzet, mivel idén négy csapat esik majd ki az átszervezések miatt, így mindenki élet-halál harcot vív azért, hogy a vonal felett legyen majd jövő májusban. Mi is több alkalommal megszenvedtünk, hiszen voltak olyan összecsapások, ahol csak egy góllal bizonyultunk jobbnak. Minden ellenfelet tisztelünk és komolyan veszünk, de nem győzöm hangsúlyozni, hogy kizárólag magunkkal kell foglalkoznunk.”

Szezon előtt az volt a Nyíregyháza célja, hogy az élmezőnyben végezzen. 18 forduló és a jelenlegi helyezés alapján kimondhatjuk, hogy van esélye a csapatnak a feljutásra?

,,Amikor elkezdtük a közös munkát, akkor nem akartunk kifelé kommunikálni semmit, nyilván a vezetőség azt szerette volna, hogy olyan Nyíregyházát építsünk fel, amelyik folyamatosan ott tud lenni az élmezőnyben, és akár harcban tud lenni a feljutásért. Eddig jól alakultak a dolgok és előkelő helyen állunk a tabellán, de még nem végeztük el a feladatot. A kitűzött cél felé jó úton járunk, de még messze van a szezon vége. Biztos, hogy a többi csapat is fog erősíteni, és aki kevesebbet fog hibázni tavasszal, az fog feljutni. Izgalmasnak ígérkezik a bajnokság második fele.”

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC / Trifonov Éva


MOL Magyar Kupa

-Beszéljünk egy kicsit a Magyar Kupáról is, mivel ott is versenyben vagytok. Eddig két alacsonyabb osztályú csapattal találkoztatok, nagy nehézségek árán, de sikerült továbbjutni. Hogyan láttad ezt a két kupameccset?

,,Egy kupamérkőzés mindig más, mivel itt a kis csapatok is tudnak nagy meglepetéseket okozni, de ettől szép egy kupasorozat. Ilyenkor egy kis falu, város lakói is megmozdulnak, hogy lássák szeretett csapatukat a pályán, mivel őket is feldobja a hangulat és az ellenfél is. Úgy vágtunk neki a Magyar Kupának, hogy szeretnénk minél messzebb jutni, és ha úgy adódik, akkor játszhassunk egy nagyobb csapat ellen is, hogy megmutassuk magunkat.”

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC / Trifonov Éva

-A következő fordulóban egy újabb NB3-as ellenfeletek lesz, méghozzá a Dél-Nyugati csoport 2. helyezettje a Szentlőrinc. Bár, még messze van ez a találkozó, de ott is a továbbjutás lehet a célotok?

,,A Szentlőrincnek abból a szempontból nem örülünk, hogy messzire kell utazni, ráadásul pont egy olyan időszakban találkozunk velük, amikor az ETO-val is a bajnokságban, tehát ez érdekes lesz, de mindenképpen szeretnénk továbbjutni. A Szentlőrinc egy jó csapat, amely harcban van a feljutásért. Tavaly kiestek a másodosztályból az osztályozón a BVSC ellen, de most a kupában visszavágtak nekik, ami azért egy komoly fegyvertény a részükről. A tavalyi keret magja együtt maradt, ami azért az NB3-ban kiemelkedőnek számít, de saját magunkkal kell foglalkoznunk, és akkor összejöhet a továbbjutás.”

fotó: Szentlőrinc SE

-A bajnokság mellett fontosnak tartod a jó kupaszereplést is?

,,Ez teljesen egyértelmű, hiszen amelyik sorozatban elindul egy csapat, abban szeretne jól szerepelni vagy akár megnyerni. Ezzel most nem azt akarom mondani, hogy kupagyőztesek akarunk lenni, de miért ne álmodhatnánk egy nagyot, hiszen olyan csapategységünk van, ami miatt nem kell félnünk senkitől. Tavaly a Budafok is NB2-es középcsapatként eljutott a döntőig, és ott is végig partiban volt a Zalaegerszeggel. Vannak még igazi magyar nagyágyúk is versenyben, gondolok itt a Fradira, Újpestre, Paksra, Debrecenre, akik komoly szintet képviselnek, és én szívesen játszanék ellenük. Meglátjuk, hogy meddig jutunk a Magyar Kupában. Egy mérkőzésen dől el minden, így bárki ellen lehet majd keresnivalónk, de előbb a Szentlőrinccel kell majd foglalkoznunk jövő februárban.”


Nyíregyházi szurkolók, új stadion

-Annak ellenére, hogy Balmazújvárosban léptek pályára, ahhoz képest elég sokan elkísérnek benneteket oda is. Mennyire érzitek a nyíregyházi drukkerek szeretetét?

,,Én azt mondom, hogy a labdarúgás a szurkolókért van. Igyekszünk minden mérkőzésen úgy futballozni, hogy a nyíregyházi drukkerek tetszését elnyerje, és utána pozitívan beszéljenek rólunk. Tudom, hogy milyen nehéz időszakon vannak túl ők is, mivel a klubhoz hasonlóan ők is megsínylették a tavalyi szezont mentálisan, de most egy kisebb fajta futball láz érezhető köreikben. Nagy köszönet jár nekik, mivel Balmazújvárosba is eljönnek, de van olyan, hogy utaznak a csapatért több száz kilométert is. Bízom benne, hogy tavasszal is segíteni fognak minket, játsszunk bárhol az országban.”

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC / Trifonov Éva

-Több rivális csapat szurkolói is elismerik a munkásságodat. Ez mennyire jó visszajelzés neked?

,,Ha ez valóban igaz, akkor köszönöm szépen! Nyilván, a legfontosabbak azok a nyíregyházi szurkolók, mivel mi értük is futballozunk, de ha már más embereknek is szimpatikus a pályán mutatott játékunk, akkor az valóban jelent valamit. Még egyszer mondom, ennek nagyon örülök, de ezzel nem foglalkozom, mivel még sok munka vár rám és a csapatra is.”

-Beszéljünk egy kicsit az új stadionról, amely várhatóan jövő tavaszra készen lesz. Már várjátok, hogy újra Nyíregyházán lépjen pályára az együttes?

,,A szezon elején kértem a játékosoktól, hogy ne foglalkozzanak az új stadionnal, hanem csak is a játékra koncentráljanak. Nyilván a vezetőség próbált megfelelő helyszínt biztosítani számunkra, hogy mérkőzéseket tudjunk játszani, és emiatt óriási köszönet jár a Balmazújvárosnak. Többször előfordult, hogy a pálya nem volt a legjobb állapotban, de a pályamunkások teljes erőfeszítéssel azon voltak, hogy játékra alkalmas legyen a játéktér, így nekik is nagy-nagy köszönet jár. Addig fogunk Balmazújvárosban játszani, ameddig szükséges, de szerintem mindenki várja, hogy elkészüljön az új stadion.”

fotó: Magyar Építők

Zárásként mit üzennél a Szpari szurkolóinak?

,,Köszönjük szépen azt, hogy jóban és rosszban kiálltak a csapat mellett az ősz folyamán. Nagyon fontos lesz számunkra, hogy biztassanak minket a tavasszal is, mivel együtt nagy sikereket érhetünk el.”

Tímár Krisztiánnak köszönjük szépen a beszélgetést, és további sok sikert kívánunk neki és a Nyíregyháza Spartacusnak!


A Siófok elleni 3-1-re megnyert bajnoki mérkőzést követően egy évzáró vacsorát tartott a klub, amely után mindenki három hetes pihenőre vonult. A téli felkészülés 2024. január 3-án kezdődik, de a játékosok a felkészülés kezdete előtt saját edzéstervet kapnak majd, amelyet kötelezően el kell végezniük. A programban szerepel majd egy törökországi edzőtábor is, ahol komoly csapatokkal fog találkozni Tímár Krisztián együttese.