Bognár György a Ferencváros legyőzése után válaszolt a személyét ért támadásra

Komoly izgalmakat és fordulatokat hozott a Paks és a Ferencváros közötti összecsapás, amely végül a paksiak 3-2-es győzelmével zárult a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának vasárnapi esti zárómérkőzésén.

fotó: ORIGO / Csudai Sándor

A találkozót követő sajtótájékoztatón pontot tett Bognár György, egy szeptember közepe óta keringő fontos kérdésre.

fotó: Paksi FC

,,Volt időszak, amikor a Fradi beszorított bennünket, de jól váltottunk, és fontos, hogy magyar játékosokkal állunk az első helyen, és magyar edzővel. Ez nem feltétlenül elégtétel nekem, de azt gondolom, hogy a játékkép alapján jobbak is voltunk. A feszültségnek az volt az oka, hogy a Fradi-játékosok jó játékosok, egyénileg kiváló játékosok, de nem nagyon tudják elviselni, hogy az ellenfél vezet, és esetleg jobban is játszik. Én magamban nem éreztem a meccs előtt, és nem erre gondoltam. Egyszerűen csak arra, hogy nyerjük meg a meccset. Én azt gondolom, hogy a Paks 20 éve bizonyítja azt, hogy helye van a magyar futballban magyar játékosokkal. Nagyon sok kallódó magyar játékos van, és nem jobbak azok a külföldiek, akik számtalan helyen játszanak. Én azt gondolom, hogy a Paks a legjobb bizonyítéka ennek.” mondta Bognár György.

Mint ismert, 2023. szeptemberének elején Dejan Stankovic vette át a Ferencváros irányítását, és a helyzettel kapcsolatban Kubatov Gábort, a Ferencvárosi Torna Club elnökét kérdezték. A sportvezető akkor élesen kritizálta a magyar edzői társadalmat, és többek között a Paks vezetőedzőjét is megszólította.

,,Amióta itt vagyunk, azóta magyar edző sajnos nem ért el sikert a magyar focinak, az utolsó Herczeg András volt. És mindent elmond, hogy az lett az év edzője, aki egy vidéki csapatnál kivette a pénzt a széfből, bement a kaszinóba, feltette a pirosra és a fekete jött ki. És most vezetőedző. Ez morális kérdés!”

fotó: Nemzeti Sport / Bíró Csaba

Nem sokkal a kijelentést követően, pontosan szeptember közepén a MOL Magyar Kupa 3. fordulóját rendezték meg. Természetesen mi is igyekeztünk minél több mérkőzésre eljutni, hogy a helyszínről tudjunk tudósítani. Az egyik ilyen volt a BKV Előre – Paksi FC találkozó, ahol a Tolna megyeiek nem kegyelmeztek a fővárosiaknak, és Beke Péter vezérletével 7-0-ás győzelmet arattak.

fotó: Paksi FC

A találkozót követően megszólaltattuk a Paksi FC vezetőedzőjét, Bognár Györgyöt. A 62 éves szakember akkor értékelte a mérkőzésen látottakat, majd utána arra voltunk kíváncsiak, hogy mi a véleménye a személyét ért támadásról. Végül csak sejtelmes választ adott oldalunknak.

,,Majd eljön az ideje annak, amikor erre válaszolni fogok!”

Úgy érezzük, hogy a vasárnap esti Fradi-veréssel, és a tabellán elfoglalt 1. helyezésével komoly választ adott a szeptember közepén feltett kérdésünkre Bognár György.

fotó: MTI / Vasvári Tamás