Simple Női Liga 2023/2024. 12. forduló – összefoglaló

A második helyen töltheti a téli szünetet az ETO labdarúgócsapata. Kép: ETO FC


DVTK – FTC-TELEKOM 0-5

A Simple Női Liga első, már tavaszról előrehozott mérkőzésén Diósgyőrben vendégszerepelt a tabella élén álló ferencvárosi alakulat, amely annak tudatában lépett pályára, hogy egy esetleges győzelem esetén első helyen telelhetne a csapat. Nos ez a győzelem összejött ahogy azt várni lehetett, éppúgy mint az első fordulóban, bár most „csak” 5-0-ra nyert a zöld-fehér gárda. Ezzel a vereséggel a DVTK továbbra is az 5. helyen áll, és igencsak messze került a bronzmérkőzéstől… Bár tavasszal folytatódhat a hajsza a Puskás Akadémiával, de a felcsútiak már 11 pontos előnyben a miskolciakkal szemben.

Mérkőzés adatlap


ETO FC GYŐR – SOROKSÁR SC 6-0

A bajnoki címre pályázó ETO a tabella hátsó felében elhelyezkedő Soroksár SC együttesét látta vendégül a 12. fordulóban. Már a találkozó 14. percében előnybe kerültek a hazaiak, de az első félidő lefújásakor már 4-0 volt az állás. Alaposan bekezdtek a zöld-fehérek, de azt mindenképpen meg kell említeni, hogy a fővárosiak becsülettel tették a dolgukat, és védekeztek, de egy-két hiba rányomta a bélyegét a mérkőzés alakulására. A második játékrészben még tovább nőtt a különbség a felek között, így 6-0-val ért véget az összecsapás.

Mérkőzés adatlap


ASTRA HFC-ÜLLŐ – KÉSZ-ST. MIHÁLY-SZEGED 0-2

A mérkőzés esélyesei a hazai üllőiek voltak, ennek ellenére meglepetés született ezen a találkozón. Mindkét oldalon adódtak lehetőségek, szó szerint egy ki-ki meccset vívtak a felek. Azonban az 55. percben büntetőhöz jutott a vendég gárda, amit értékesített is. Az előny birtokában sem vett vissza a szegedi csapat, de az Üllő is próbálkozott több alkalommal. A 80. minutumban azonban pont került a mondat végére, vagyis eldőlt a mérkőzés, amikor a debütáló Sovány találatával 0-2-re módosult az állás. Ez is lett a végeredmény.

Mérkőzés adatlap


PUSKÁS AKADÉMIA FC – SZEKSZÁRDI WFC 3-1

A hazaiak jól zárták az őszi szezont, ennek következtében pedig a 4. helyről várhatják a tavaszi folytatást, míg a szekszárdiak a vereség ellenére jó úton haladnak a bennmaradás felé. Hamar berámolt hármat az ellenfél kapujába a Puskás Akadémia csapata, így hiába szépített a vendég gárda, közelebb már nem tudtak férkőzni a felcsútiakhoz, így 3-1 lett a végeredmény.

Mérkőzés adatlap


MTK BUDAPEST – HALADÁS VIKTÓRIA 5-2

Látványos, szép gólból nem volt hiány az MTK Budapest – Haladás mérkőzésen az NB3-ban. A tabellán előkelőbb pozícióban lévő fővárosiak a félidőben 3-1-re vezettek, és a második félidőben sem engedték kicsúszni a kezükből az irányítást, így 5-2-es győzelmet arattak hazai pályán a Haladás ellen.

Mérkőzés adatlap


BUDAÖRS – FEHÉRVÁR FC 1-1

Kiesési rangadót rendeztek az ősz utolsó játéknapján a Simple Női Ligában, ahol a kiesés ellen küzdő Fehérvár lépett pályára az újonc Budaörs otthonában. Azt gondolom, egy izgalmas, ki-ki meccsen igazságos döntetlen született a felek között.

Mérkőzés adatlap


Videók forrása: MLSZTV

Tabella: https://www.eredmenyek.com/