Így ünnepeltek a magyar válogatott játékosai a Szófiába kiutazó magyar szurkolókkal – videó

Drámai végjátékot hozott a Bulgária – Magyarország Európa-bajnoki selejtező mérkőzés, hiszen bár vezettünk 1-0-ra, de a bolgárok előbb egyenlítettek, majd a második kapuralövésükből megfordították a mérkőzést a második félidő végéhez közeledve, de a 97. percben egy öngólnak köszönhetően 2-2-es döntetlent ért el Marco Rossi legénysége Szófiában, így biztossá vált, hogy ott leszünk a jövő évi Németországban megrendezendő kontinensviadalon.

fotó: http://mlsz.hu

A találkozó zártkapus volt, mivel a bolgár szövetség biztonsági okokra hivatkozva nem engedélyezte azt, hogy szurkolók legyenek a stadionon belül. A bolgár drukkerek tüntetést szerveztek a mérkőzés idejére, amelyben követelték a szövetség lemondását, míg a helyi hatóságok erre vízsugárral válaszoltak.

fotó: http://nb1.hu

Az MLSZ bejelentette, hogy kármentesítést hajt végre azon magyar drukkerek számára, akik már lefoglalták a repülőjegyeiket, szállásaikat illetve a mérkőzésre szóló belépőiket. A tegnapi hivatalos bejelentés szerint ezt sikeresen végrehajtotta a szövetség több mint 1500 drukkernek.

Voltak olyan drukkerek is, akik inkább kiutaztak Szófiába, ahol városnézéssel töltötték idejük legnagyobb részét, de természetesen kiváncsiak voltak a válogatott mérkőzésére. A becslések szerint több mint 300 magyar szurkoló utazott ki Bulgáriába, akik a különféle kocsmákban, pubokban nézték az összecsapást.

A lefújást követően a válogatott játékosait a stadion előtt várták a magyar drukkerek, akik egy ikonikussá vált dalt énekeltek a válogatott tagjaival együtt hosszú perceken keresztül.

Az NB1.hu egy videót is közzétett az ünneplésről hivatalos Facebook oldalán.

Hát valóban, ez az éjjel sosem fog véget érni…