Tovább sűrűsödnek a gondok Szerbiában – már négy hiányzója van Dragan Stojkovicnak

Tovább csökkent a szerb labdarúgó válogatott létszáma az októberi EB-selejtezőkre. Mint arról korábban beszámoltunk, Dusan Vlahovic hátsérülés miatt nem utazik el a szerb válogatott edzőközpontjába, így ő kihagyja a két kulcsfontosságú EB-selejtezőt, az október 14-ei Magyarország, és az október 17-ei Montenegró elleni találkozókat.

Eb 2024: Vlahovics kihagyja a magyarok elleni meccset, senki sem ér

fotó: http://nemzetisport.hu

A válogatott létszáma közben tovább csökkent, mivel egy játékos megsérült, míg másik két játékost az U21-es szerb válogatotthoz irányított Dragan Stojkovic.

Megsérült a szerb válogatott egyik sokoldalú játékosa Mihailo Ristic, aki a spanyol Celta Vigoban futballozik. A 27 éves balhátvéd még vasárnap pályára lépett a La Ligában a Getafe elleni bajnokin, ahol a 86. percben le kellett őt cserélni, mivel fájdalmat érzett a bal lábában.

Mihailo Ristić ima novi klub! – BUTASPORT.RS

„Ristic vasárnap pályára lépett a Celta színeiben, s a mérkőzés hajrájában egy mozdulat után fájdalmat érzett a bal térdében. Kedden reggel a mágneses rezonancia segítségével elvégzett vizsgálat után kiderült, hogy a térdszalag megnyúlt, így mostantól a felépülés napjai következnek a számára, ami legkevesebb hét napot vesz igénybe.”mondta Dejan Aleksandric, a szerb labdarúgó-válogatott orvosa.

A hétfői edzést követően a Szerb Labdarúgó Szövetség bejelentette, hogy a felnőtt válogatott két játékosa, nevezetesen Mihailo Ilic és Stefan Mitrovic az U21-es válogatottal fog készülni, mivel a szerb U21-es válogatottra is két fontos mérkőzés vár októberben.

fotó: http://fss.rs

Az fss.rs információi szerint, Dragan Stojkovic elbeszélgetett a játékosokkal a hétfői edzést követően, ahol elmondta nekik, hogy hosszú távon számol velük a szerb felnőtt válogatottnál, de jelenleg az U21-es válogatottnak van rájuk nagyobb szüksége.

Mindezek ellenére egy nagyon erős Szerbia érkezik majd Magyarországra, ahol igazi csoportrangadót fognak játszani szombaton a Puskás Arénában.