Dusan Vlahovic kihagyja a Magyarország elleni mérkőzést és senki nem érkezik a helyére

Szombaton ismételten pályára lép a magyar labdarúgó válogatott, ahol Szerbia lesz az ellenfele a Puskás Arénában. A szerbek nem a legjobb előjelekkel érkeznek majd Budapestre, hiszen a csapat legnagyobb sztárja, Dusan Vlahovic nem tart a válogatottal, mivel hátsérülést szenvedett jelenlegi klubjánál, az olasz élvonalban szereplő Juventusban.

Nem kellett három óra, és minden jegy elkelt a magyar–szerb meccsre

fotó: http://magyarhirlap.hu

Dragan Stojkovic, a szerb labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya már szeptember végén keretett hirdetett az október 14-ei Magyarország, és az október 17-ei Montenegró elleni EB-selejtezőkre. Bár kedvező helyzetben vannak a szerbek is, de az elkövetkezendő két mérkőzés nagyon fontos a számukra, hiszen mind a két riválisuk a kijutásra pályázik.

Dragan Stojkovic a napokban nyilatkozott a szerb Informer című lapnak, ahol beszélt a Magyarország elleni mérkőzésről illetve Dusan Vlahovicról is.

Stojkovic: Vlahovic is an extraordinary player

fotó: http://fifa.com

,,Mindent megteszünk, hogy nyerjünk. Meg kell mutatnunk, helyünk van az Európa-Bajnokságon, és pillanatnyilag mi magunk döntünk a sorsunkról. Amióta edző vagyok, ez az első alkalom, hogy nem labdarúgókra, hanem sugárhajtású harcosokra lesz szükségem, méghozzá mentális értelemben. Győzni megyünk Magyarországra, és győzni akarunk Montenegró ellen is. Budapest Európa egyik legszebb városa, de nem kirándulni érkezünk. Vissza akarunk vágni a belgrádi vereségért, amit nem érdemeltünk meg.”

,,Belgrádban kísérteties csend volt a stadionban, ami a magyaroknak kedvezett. A magyarok lélektanilag jó pillanatban vannak, jókor jöttek hozzánk, és nyertek, bár valószínűleg nem erre számítottak. Nem gondolom, hogy taktikát vagy formációt váltanak, noha az összeállításukban várható változás. Örülök, hogy telt házas összecsapás lesz, szeretek ilyen környezetben játszani. Mindent megteszünk, hogy ne legyen mit ünnepelniük. Szerbia ott akar és ott tud lenni a jövő évi tornán. Meglátjuk a meccs végén, hogy nulla, egy vagy három pontot érdemeltünk-e. Tiszteljük a magyarokat, de önmagunkat is, hiszem, hogy le tudjuk győzni őket Budapesten.”

Dusan Vlahovic

,,Valóban nem játszhat, mert fáj a háta, együtt érzünk vele. Az utolsó pillanatig kapcsolatban álltunk, sajnos, nem tudja vállalni a játékot. Egyetlen edző sem örül, ha sérülés miatt esik ki játékosa, és már Bulgária ellen is megéreztük, hogy nincs meg a három csatárunk. Amikor láttam, hogy Vlahovic kihagyja a Juventus bajnokiját az Atalanta ellen, aggódni kezdtem, majd amikor legutóbb, a Torino ellen is kimaradt, már tudtam, nem számolhatok vele. Ugyanakkor most több időnk lesz felkészülni és tökéletesíteni a taktikát, nem is hívok be mást Vlahovic helyére.”

A szerb lap állítása szerint, Vlahovic azért hagyja ki a szerb válogatott soron következő két mérkőzését, mivel szeretne mihamarabb felépülni a sérüléséből, hogy készen álljon az október 22-én megrendezésre kerülő Milan – Juventus olasz bajnoki (Seria A) rangadóra. A lap még hozzáteszi, hogy ezt maga a 23 éves támadó kérte a szerb szövetségtől, hogy maradjon ki a válogatott októberi keretéből.

Így magyarázkodtak a szerb sztárfocisták a magyar válogatott csodagyőzelme  után

fotó: http://origo.hu

A Magyarország – Szerbia EB-selejtezőt október 14-én rendezik meg a Puskás Arénában. A találkozó győztese óriási lépést tehet a kijutás felé.