Willi Orbán 2027-ig marad Lipcsében

A német élvonalban szereplő (Bundesliga) RB Leipzig együttese a hivatalos oldalán jelentette be, hogy további két évvel meghosszabbította a szerződését Willi Orbánnak, aki így 2027 nyaráig futballozik a lipcsei együttesben.

Index - Futball - Futball - Szerződést hosszabbított klubja a magyar  válogatott kulcsjátékosával

fotó: http://rbleipzig.com

A 31 éves magyar válogatott védő 2015 óta erősíti a lipcseieket, tehát a német élvonalba való feljutás óta a csapattal van. 2017 után, az idei szezontól ismételten ő viseli a csapatkapitányi karszalagot. Az energiaital márka által szponzorált csapatban már 481 mérkőzésen lépett pályára, ahol 55 gól és 16 gólpassz a mérlege.

Willi Orbán: "Esélyünk van arra, hogy öt éven belül negyedszer is  bekerüljünk a fináléba" - Eurosport

fotó: http://eurosport.hu

„Gyorsan egyezségre jutottunk, további két évig maradok. – mondta a klubnak adott interjújában Willi Orbán.Boldog vagyok, hogy együtt folytathatjuk. Az eddigi közös időszak sikeres volt, és bár nyertünk sok mindent, még sok hely van az eddigi trófeáim mellett. Közös álmunk, hogy az RB Leipzig egyszer Németország bajnoka legyen, és meggyőződésem, hogy elérjük ezt a célt, ez az egyik oka annak, hogy szerződést hosszabbítottam. Nyolc éve élek Lipcsében, otthon érzem magam, nagyszerű a város, a szurkolótábor. A klub létesítményei kiválóak, minden itt dolgozó, az edző, a csapattársak remek munkát végeznek, öröm ehhez a közösséghez tartozni.”

„Willi Orbán nemcsak nagyszerű labdarúgó, hanem különleges egyéniség is, a klub büszke, hogy hozzánk tartozik. – mondta a védőről Rouven Schröder, az RB Leipzig sportigazgatója a szerződéshosszabbítás bejelentésekor. – Nálunk játszik 2015 óta, e hosszú idő alatt mind ő, mind a klub rengeteget fejlődött. Willi igazi példakép, aki mindig nyitott az újra, csapatkapitányként pedig hitelesen jeleníti meg a klubot. Mindezek miatt nagyon fontosnak tartottuk, hogy mielőbb biztossá tegyük a hosszú távú együttműködést, és boldogok vagyunk, hogy a következő években is együtt dolgozhatunk vele.”

Willi Orbán a következő sikereket érte el az RB Leipzig csapatával: 2x-es Német Kupa-győztes (2022, 2023), 1x-es Német Szuperkupa-győztes (2023)

Jelenleg sérüléssel bajlódik a magyar válogatott védő, így se Marco Rose Lipcséjében, se Marco Rossi magyar válogatottjában nem számíthatnak rá. A válogatottban 2018 szeptemberében mutatkozott be, ahol szintén alapembernek számít és eddigi 43 mérkőzésén 6 gólt szerzett.

Willi Orbán: Önbizalmat szerezhetünk a szlovákok elleni meccsre

fotó: http://mlsz.hu