Aleksandar Jovic: „Két jó eredmény után a harmadik meccsen is nyerni tudtunk” – Budapest Honvéd FC – Szombathelyi Haladás 1–2 (0–0)

Budapest Honvéd FC – Szombathelyi Haladás 1–2 (0–0)
Bozsik Aréna, 3119 néző. Játékvezető: Zimmermann Márió (Berényi Á., Szabó D.)

Honvéd: Dúzs (Tujvel, 92.) – Kovács N., Szabó A., Lovric, Benczenleitner – Adorján, Bocskay – Kocsis D., Holman, Kerezsi (Eördögh, 84.) – Átrok (Krajcsovics, 56.)
Vezetőedző: Pinezits Máté

Haladás: Verpecz – Zvekanov, Csonka (Jancsó, 66.), Simut, Horváth R. (Helesh, 84.), Bolla G. (Bosnjak, 66.), Jagodics, Nyíri V., Kelemen, Szvoboda (Mohos, a szünetben), Rácz B. (Csernik, 74.)
Vezetőedző: Aleksandar Jovic

Góllövők: Bocskay (64.), ill. Jancsó (79.), Csernik (93. – tizenegyesből)
Kiállítva: Kovács N. (82.)

A Budapest Honvéd egygólos előnyt eltékozolva és a találkozó utolsó tíz percében emberhátrányban futballozva 2-1-re kikapott a vendég Szombathelyi Haladástól a labdarúgó NB II hatodik fordulójának hétfői zárómérkőzésén.

Az első félidő kevés izgalmat és még kevesebb történést tartogatott, a fordulás után viszont erősödő Honvéd-akcióknak örülhetett a csaknem 3200 néző a Bozsik Stadionban. A kispesti fölénynek a 64. percben lett meg az eredménye, ekkor Bocskay Bertalan szabadrúgásból juttatta előnyhöz a hazaiakat.
A folytatásban viszont csak szabálytalan gólig jutott a Honvéd, a vendégek pedig a hajrához közeledve előbb egyenlítettek, majd emberelőnybe kerültek, s végül a ráadás perceiben büntetőből újra eredményesek voltak, így elvitték a három pontot Kispestről. Érdekesség, hogy a tizenegyest eredményező szituációban éppen a hazai gólszerző, Bocskay szabálytalankodott, a büntetőhöz pedig kapust cserélt a Honvéd, de a rutinos Tomas Tujvel sem tudta megmenteni csapatát a vereségtől.

Forrás: www.mti.hu https://www.youtube.com/@HaladasTV https://honvedfc.hu/