Tajti Mátyás Újpestre igazolt

Az NB1-ben szereplő Újpest FC hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette a Zalaegerszegi TE 25 éves középpályását, Tajti Mátyást. A játékos ezek után szombaton már nem is volt tagja a ZTE keretének, amely éppen Újpesten vendégszerepelt és 2–1-es vereséget szenvedett. Tajti elbúcsúzott a zalaegerszegi társaktól, a klubok megegyeztek, és vasárnap hivatalosan is eldőlt, hogy az Újpestben folytatja pályafutását. A két fél nem hozta nyilvánosságra, hogy a szerződés mennyi időre szól és hogy mennyit fizettek a lilák a ZTE-nek.

fotó: http://ujpestfc.hu

Tajti Mátyás már fiatalon nagy tehetségnek számított és hamar felhívta magára a figyelmet, ráadásul nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is. 2014-ben, 16 évesen az FC Barcelona akadémiájára került, ahol két évet töltött el, majd megfordult a szintén spanyol Malaga együttesében. Ezt követőeny rövid időre hazatért a DVTK-ba, majd újra légiósnak állt és a lengyel élvonalbeli Zaglebie Lubin-ba igazolt.

Barcelona: „Tajti Mátyás, a legújabb magyar gyöngyszem” - NSO

fotó: http://nemzetisport.hu

2020-ban érkezett a Zalaegerszeghez, ahol 3 évet töltött el és 9 gól valamint 12 gólpassz volt a mérlege. Legnagyobb sikerét a zalai együttessel a tavalyi szezonban érte el, megnyerték a MOL Magyar Kupát. Bár a nyáron 2026-ig meghosszabbította a szerződését, most mégis a távozás mellett döntött és az Újpest sikereiért fog dolgozni.

ZAOL - Tajti Mátyás hosszabbított, mert szeret itt játszani

fotó: http://ztefc.hu