Lovrencsics Gergő a horvát másodosztályban folytatja pályafutását

A horvát másodosztályban szereplő NK Solin együttese hivatalos oldalán jelentette be, hogy náluk folytatja pályafutását a 34 éves magyar válogatott jobbhátvéd, Lovrencsics Gergő. A játékost ingyen szerezték meg, hiszen idén nyáron lejárt a szerződése a horvát élvonalbeli Hajduk Split együttesében. A rutinos játékos 2024 nyaráig írt alá új együttesében.

fotó: https://www.facebook.com/official.nk.solin/

A szerződés aláírás után a következőket nyilatkozta az M1-nek:

,,Be kell látni, hogy én sem fiatalodom, a magyar másodosztályból volt megkeresés, puhatolózás volt küldöldről is, de nem éreztem egyiken sem azt, hogy azt szeretném. Amikor a Solin képbe került, úgy éreztem, hogy a család és saját magam miatt is ez lehet a legjobb döntés. Egyelőre egy évről beszélünk játékosként, aztán meglátjuk, hogy a következő évben csak edzőként vagy még játékosként is maradok. Nagyon kiegyenlített a bajnokság, télen még a Solin állt az élen, és még három fordulóval a vége előtt is volt esélyük feljutni. Van potenciál a csapatban, a top 3-ra lehet reális esélyünk idén.

A Szolnokon született játékos megfordult fiatalon Budafokon, Pápán, majd onnan került ki külföldre a Lech Poznan csapatába. 4 évet légióskodott Lengyelországban, ahol 1x Lengyel bajnoki címet és egy alkalommal Lengyel Szuperkupa győzelmet ünnepelhetett. Összesen 146 mérkőzésen lépett pályára a csapat színeiben, ahol 20 gól és 34 gólpassz volt a mérlege.

Lengyelország: Lovrencsics pazar gólja pontot ért - videó - NSO

fotó: http://nemzetisport.hu

2016 nyarán úgy döntött, hogy hazatér Magyarországra és a Ferencváros együttesében folytatja pályafutását. 5 évig futballozott a Fradiban, ahonnan igazi legendaként távozott, hiszen 3x-os Magyar Bajnok és 1x-es Magyar Kupa győzelemmel rendelkezik. Gera Zoltán visszavonulása után ő lett a csapatkapitánya a Ferencvárosnak, amelyet több alkalommal vezetett sikerre. Szerepelt egy alkalommal az Európa-Liga csoportkörében és egy alkalommal a Bajnokok Ligája csoportkörében is. Összesen 182 mérkőzést játszott a Fradiban, ahol 6 gól és 29 gólpassz volt a mérlege.

Távozik Lovrencsics Gergő - Fradi.hu

fotó: http://fradi.hu


2021 nyarán ismételten légiósnak állt, ezúttal a horvát élvonalban szereplő Hajduk Splithez igazolt, ahol eleinte alapember volt, majd egyre inkább kikerült a kezdőcsapatból. Összesen 48 mérkőzésen lépett pályára a horvát együttesben, ahol 59 mérkőzésen szerepelt és 6 gólpasszt adott. Legnagyobb sikere Horvátországban a Hajduk együttesében az volt, hogy az elmúlt két szezonban megnyerte csapatával a Horvát Kupát.

Légiósok: Lovrencsics Gergő bajnoki címre vágyik Splitben - NSO

fotó: http://hajduk.hr

A magyar válogatottban 2013-ban mutatkozott be csereként egy Kuwait elleni barátságos mérkőzésen. Összesen 44 alkalommal viselte a válogatott mezét, ahonnan 2022 nyarán vonult vissza. A válogatottal két Európa-Bajnokságon is tudott szerepelni.

Légiósok: Lovrencsics Gergő Horvátországban folytatja – hivatalos -

fotó: http://nemzetisport.hu