Nem így képzelték a visszatérést a miskolciak az NB1-be – Diósgyőri VTK – Puskás Akadémia FC 0-1 (0-1)

Az újonc Diósgyőri VTK egygólos vereséget szenvedett a vendég Puskás Akadémiától a labdarúgó OTP Bank Liga első fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 1. forduló:
Diósgyőri VTK – Puskás Akadémia FC 0-1 (0-1)
Miskolc, 7579 néző, v.: Berke
   
Diósgyőri VTK: Sentic – Farkas, Szatmári, Bárdos, Stephen – Vallejo, Klimovics (Vancas, 63.), Holdampf (Bényei, 78.) – Lukács (Acolatse, 82.), Obounet (Gera, 63.), Kampecisz (Edomwonyi, 78.)

Puskás Akadémia FC: Markek – Szolnoki (Maceiras, 69.), Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill – Batik, Plsek – Corbu, Slagveer (Puljic, 79.), Levi (Komáromi, 69.) – Colley (Favorov, 79.)

Gólszerző: Slagveer (8.)
Sárga lap: Vallejo (87.), Edomwonyi (87.), Gera (91.), illetve Corbu (1.), Szolnoki (58.), Maceiras (84.), Golla (93.)

Bár határozott támadó játékot ígért, mégis kissé megilletődötten kezdett az újonc Diósgyőr, ezt kihasználva pedig fölényben és veszélyesebben futballozott a felcsúti gárda, amelynek így tíz perc sem kellett a vezetés megszerzéséhez. A hazai védőknek többször gondot okozott Colley semlegesítése, ennek ellenére a PAFC nem tudta növelni az előnyét. A miskolciak a szünet előtti tíz percben tudták ráerőltetni az akaratukat a riválisra, de ez kevésnek bizonyult az egyenlítéshez.
A térfélcserét követően nem tudta folytatni a jó játékot a miskolci együttes, így ismét a vendégek akarata érvényesült. A Puskás Akadémia nemcsak kontrollálta a meccset, hanem még lehetőségei is voltak, egy ízben a piros-fehérek horvát kapusa védett, később pedig a gólszerző Slagveer tévesztett célt nagy helyzetben. A DVTK-ból hiányzott az átütőerő és a lendület ahhoz, hogy problémát okozzon az ellenfél védelmének, így jószerivel esélye sem volt a pontmentésre, a hazaiak egyetlen komolyabb helyzeténél Markek védte Gera lövését a hajrában, amely már igencsak paprikás hangulatban telt.

Forrás: www.mti.hu

Videók: https://www.youtube.com/@DVTKtv