Kubatov Gábor: ,,Nekem is annyira fáj ez a vereség…”

Mint ismert, a Ferencváros csapata szerdán 0-3-as vereséget szenvedett a feröeri bajnok KÍ Klaksvík csapata ellen, így a magyar bajnok ideje korán búcsúzott a Bajnokok Ligája selejtezőjétől.

fotó: http://m4sport.hu

A mérkőzést teljes döbbenettel nézte végig az FTC teljes vezérkara, köztük volt Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke és Orosz Pál, a Fradi vezérigazgatója.

A találkozót követően a klub elnöke a hivatalos Facebook oldalára is posztolt, ahová a következőket írta:

,,Végtelenül szégyellem magamat mindenki nevében. A mai meccs méltatlan volt a Ferencvároshoz. A konzekvenciákat hamarosan levonjuk. A szurkolóknak köszönök mindent.”

Nem sokkal később az elnök kiment a dühös szurkolók elé a Groupama Arénában, akik magyarázatot vártak a klub első emberétől. A feldühödött drukkerek nem rontottak neki a Kubatovnak, hiszen tisztelik őt és megbíznak benne.

,,12 éve vagyok a klub elnöke és ismertek engem. Nekem is annyira fáj ez a vereség, meg ez az egész ami most történt velünk. Bízzatok bennem, le fogjuk vonni a megfelelő konzekvenciákat minden szinten, stábszinten és játékosszinten is. Higgyetek nekem! Bírjátok ki reggelig, reggelig meghozzuk a megfelelő döntéseket. Ha nem vagytok velük megelégedve…

A szurkolók többször közbeszóltak az elnök beszéde közben és Sztanyiszlav Csercseszov mellett a Mmaee testvérek távozását követelték.

Videó a beszédről:

forrás: https://www.youtube.com/watch?v=fW1tFsC9Itk

A Ferencváros 2 órával a találkozó után hivatalosan is menesztette Sztanyiszlav Csercseszovot, akinek helyét ideiglenesen Máté Csaba, a Ferencváros másodedzője vette át és segítője a korábbi Fradi legenda, Leandro lesz.

fotó: http://csakfoci.hu

Ami a Mmaee testvéreket illeti, a marokkói válogatott játékosokért több érdeklődő is van. Ryanért a hírek szerint angol és török klubok, név szerint a Luton Town és a Trabzonspor, míg Samyért szintén a török Trabzonspor érdeklődik.

fotó: http://sportal.hu

A népligetiek a Konferencia-Liga selejtezőjében folytatják szereplésüket, ellenfelük a szintén BL-ben elbukó ír Shamrock Rovers lesz. A párharc első felvonására jövő csütörtökön Budapesten kerül sor, a visszavágót egy héttel később rendezik meg Írországban. A csoportkörhöz további két párharcot kellene sikerrel vennie a zöld-fehér klubnak.

fotó: http://fradi.hu

A mérkőzés másnapján ismételten posztolt a hivatalos Facebook oldalára a Fradi első embere:

„Az, hogy az álmaid összetörtek, még nem jelenti azt, hogy nem álmodhatsz újra.”írta Kubatov Gábor.