ZETE Fieszta 2023: BL csoportkörös ellenfelet győzött le a Zalaegerszeg

A Zalaegerszegi TE csapata hatodik éve rendezi meg a ZETE Fiesztát, ahová különböző programokkal várják a kilátogató szurkolókat. A legjobban várt esemény általában a ZTE Arénában lejátszásra kerülő gála/felkészülési mérkőzés, ahová évről évre nevesebb csapatokat hívnak el a zalaiak vezetői.

ZAOL - ZTE FC - Union Berlin

fotó: http://zaol.hu

A tavalyi évben a friss olasz bajnok AC Milan volt az ellenfél. A Scudettot elhódító olasz csapatot teltház, azaz 11200 néző várta. A zalaiak 2-0-ra, majd 3-1-ra is vezettek, hiába szépített az utolsó percekben a talján klub, a végén a ZTE örülhetett a 3-2-es győzelemnek.

Felkészülés: ZTE–Milan - NSO

fotó: http://nemzetisport.hu

A Zalaegerszeg már negyedik edzőmérkőzésére készült, amelyet a ZETE Fieszta keretein belül játszottak le a Bundesliga tavalyi 4. helyezettje, az Union Berlin ellen. A Schafer Andrást is a soraiban tudó német fővárosi csapat évről-évre jobb teljesítményt tett le az asztalra és az idei szezonban a Bajnokok Ligája csoportkörében fog szerepelni.

fotó: https://www.skysports.com/

A zalaiak kezdőjében két új igazolás, nevezetesen Senkó Zsombor és Sajbán Máté is helyet kapott.

Jól kezdte a mérkőzést a ZTE, miután egy rosszul hazapasszolt labdára Sajbán csapott le és a 16. másodpercben higgadtan gurított Busk kapujába. 1-0

Ezután rákapcsoltak a berliniek, előbb Skarke lövését mentette a gólvonalról Mocsi, majd a dán Kaufmann lőtt fölé.

A Zalaegerszeg agresszívan letámadta a német csapatot és ez láthatóan nem ízlett neki. A 25. percben Meshack csavart kapura 14 méterről, de egy berlini védő blokkolni tudott.

ZAOL - "Fekszik" a Fieszta a ZTE-nek: legyőzte a Union Berlint

fotó: http://zaol.hu

A 28. percben megduplázta előnyét a zalai csapat, ismételten kifizetődött az agresszív letámadás. Szalay próbálkozását még védte Busk kapus, de a kipattanóra Sajbán ért oda először, és megszerezte második találatát. 2-0

A 32. percben Tajti lőtt húsz méterről, ám a vendégcsapat hálóőre leért a sarokba tartó lövésre.

Kétgólos vezetés tudatában sem állt meg a Zalaegerszeg, Meshack lőtt a tizenhatos sarkáról, Busk ismételten bravúrral védte a próbálkozást.

A 43. percben Tajti lőtt a kapu mellé, egy perccel később pedig Sankovic próbálkozása kerülte el a vendég kaput.

A játékrész utolsó percében gyakorlatilag a semmiből szerzett gólt az Union Berlin csapata. Kaufmann csavarta el okosan a hosszúba tíz méterről és ezzel ért véget az első félidő. 2-1

A második félidőt is góllal kezdte a hazai csapat. Meshack támadta le agresszívan a bizonytalan Buskot, és labdaszerzését követően, közvetlen közelről a kapuba bombázott. 3-1

Az 57. percben Tajti kapott jó beadást, ám közeli lövése nem sokkal gurult el a kapufa mellett.

A félidő második felére felélénkült a német fővárosi csapat játéka, a 65. percben Fofana látványos cselei után mentettek a ZTE védői.

Felkészülés: a Zalaegerszeg ötgólos meccsen legyőzte az Union Berli

fotó: http://nemzetisport.hu

A 74. percben Ikoba csapott le egy labdára, majd kiszorított helyzetből lőtt, ám kísérletét védte Busk.

A 81. percben egy kontrát követően a csereként beálló Siebatcheu gurított Senkó Zsombor kezei közé.

Nyolc perccel később az angol Leeds Unitedtől kölcsönbe érkező Aaronson lőtte ki a bal alsót, tizenhat méterről. 3-2

A hosszabbítás első percében Laidouni fejelt, de az egykori Fradi-játékos próbálkozása elkerülte a kaput.

Tavaly a Milant, idén az Union Berlint verte a ZTE | Rangadó

fotó: http://24.hu

3-2 maradt a vége, így a Zalaegerszeg ismételten egy BL-csoportkörös csapatot győzött le a ZETE Fiesztán.

Boér Gábor, a Zalaegerszegi TE vezetőedzője így látta a találkozót:

Nagyon szép ünnepet szereztünk a Zete-családnak, méltóképp zártuk a Zete Fiesztát. Nagyon sokat dolgoztak a fiúk az elmúlt időszakban, és beletették a munkát a mai mérkőzésbe is. Egy nagyon jó ellenféllel szemben tudtuk megvalósítani azt, amit terveztünk. Helyén kell kezelni a mai sikert, hisz felkészülési mérkőzésről van szó, ám mivel egy Bundesliga élcsapatról van szó, értékelnünk is kell.”

Fieszta a javából!

fotó: http://ztefc.hu

A Zalaegerszeg még két mérkőzést játszik a nyári felkészülés során, majd július 27-én már a horvát bronzérmes NK Osijek ellen lép pályára először tétmérkőzésen a Konferencia-Liga selejtezőjében.

A mérkőzés összefoglalója:

forrás: https://www.youtube.com/watch?v=U3bQO5v1dXc