Újabb válogatott érkező, és megnyert felkészülési meccs az ETO-nál

A mai napon duplán örülhettek a zöld-fehér csapat szurkolói, hiszen délelőtt 3-1-es győzelmet arattak osztrák riválisukkal szemben, délután pedig a már próbajátékon Győrben játszó Csóka Bálint szerződtetését is bejelentette a győri klub. Csóka jelenleg is a szlovák U20-as válogatott tagja, ahol már 6 alkalommal játszott, sőt még egy gólt is szerzett. A Somorja csapatától érkezik a Rába-parti klubhoz. Posztját tekintve középpályás/szélső. Az ETO sportigazgatójának vélekedése szerint nagy erőssége lesz a csapatnak, és kiemelte a 20 esztendős játékos gyorsaságát is.

Tesztjátékon egyébként több játékos is szerepel, akik nemsokára szintén aláírhatnak az ETO-hoz. Ezen kívül pedig felmerült a korábbi Fradi játékos Michal Škvarka neve is mint új érkező, de ez csupán pletyka egyelőre.

Kép: ETO FC

És természetesen a délelőtti meccs beszámolója sem maradhat el:

Felkészülési mérkőzés

ETO FC Győr – FAC Wien 3-1 (1-1)

Dunaszerdahely, MOL Academy.

ETO FC Győr: Pap (Ruisz 60’) – Buna (Vera 60’), Szépe (Szujó 60’), Keresztes (Kovács M. 60’), Csontos (Tamás K. 60’), Anton (Tóth R. 60’), Tuboly (Kiss M. 60’), Hamed (Csóka 60’), Bumba (Vingler 60’), Lacza (Moharos 60’, Mitring 75’), Huszár (Olejnik 60’, Krivokapic 75’). Vezetőedző: Antonio Munoz.

FAC Wien: Moser – Bubalovic, Becirovic, Friedrich, Scharzadeh, Rusovic, Dos Santos, Stefel, Smrcka, Kröhn, Adenumi. Cserék: Bencsics, Wallquist, Maier, Günes, Grimbs, Ikanovic, Taieb, Mörec, Popovic, Kubinic, Krosniyri.

Gólszerzők: Keresztes (6’), Huszár (46’), Olejnik (62’) ill. Kröhn (12’).

Összefoglaló:

Szombaton reggel 11 órakor, az osztrák második vonalban szereplő FAC Wien csapatával találkozott az ETO egyre inkább erősödő csapata. A mérkőzést eredetileg Győrben rendezték volna, de 15 órával a mérkőzés előtt, péntek este bejelentették, hogy Dunaszerdahelyen lesz a találkozó, ahol egyébként az ETO az elmúlt héten edzőtáborozott.

Kép: ETO FC

A mérkőzés 6. minutumában máris vezetést szerzett a győri alakulat. Bumba lövése a blokkról szögletre pattant, majd a sarokrúgást az ETO új igazolása, a korábbi román válogatott Paul Anton végezte el, méghozzá nagyszerűen. A rövidre érkező labdát Keresztes csúsztatta a hálóba. 1-0! Nem sokkal később egyenlítettek a vendégek Christopher Kröhn révén. Az első félidő maradék részében a győriek előtt adódtak lehetőségek, de gól már nem született.

A második játékrész elején mindjárt újra előnybe került az ETO, Huszár Marcell távoli lövését követően. Sanszos, hogy lesről lépett vissza a fiatal támadó, de a játékvezető ezt nem így látta. A 60. percben végrehajtott sorcserét követően megszületett a harmadik győri gól is. Ruisz jött ki egy beadást követően, majd a kézből előre rúgott labdára Olejnik csapott le, aki végig robogott a játékszerrel a pályán, majd a hálóba gurított, és beállította a 3-1-es végeredményt.

Videó: ETO FC