Hiába vezetett, végül kikapott a KTE a horvát élvonalbeli Varazdin vendégeként

Nemzetközi felkészülési mérkőzések

NK Varazdin – Kecskeméti TE 2-1 (0-1)

KTE (1. félidő): Varga B. – Nagy O., Szabó A., Belényesi, Szalai, Leoni – Meszhi, Szuhodovszki, Banó-Szabó, Kiss B. – Pálinkás.

KTE (2. félidő): Fadgyas – Májer, Szűcs, Iyinbor, Grünvald, Katona L. – Nikitscher, Bodor, Artner, Kovács K. – Szendrei.

KTE gólszerzője: Pálinkás (28′)

Kép: Kecskeméti TE/Facebook

A Konferencia-Liga selejtezőjére való felkészülés céljából Szlovéniába utazott edzőtáborba a Kecskemét labdarúgócsapata. Hazafelé jövet, egy kis kitérőt követően a horvát első osztályú NK Varazdin otthonában léptek pályára a lilák az edzőtábor zárásaként. A mérkőzésen a kísérletezésé volt a főszerep, legalábbis magyar oldalról, hiszen a félidőben sorcserét hajtott végre Szabó István vezetőedző, és a második játékrészt a legfiatalabbak játszották végig.

Bár a 28. percben Pálinkás találatával előnyhöz jutott a KTE, a második játékrészben fordítani tudtak a horvátok, de a pályára lépő fiatalok korántsem vallottak szégyent, méltó ellenfelei voltak a Varasd rutinos labdarúgóinak.

Kép: NK Varaždin

A kecskemétiek trénere a következőképpen vélekedik a mérkőzésről, és magáról a felkészülésről.

Szabó István: „Veszíteni soha nem szeretünk, de be kell látni, hogy a második játékrészben azért az ellenfél fölényben játszott. Külön is venném a félidőket. Az első tíz percben kicsit bizonytalanok voltunk, középpályán nagy területeket engedtünk, illetve helyzetek is adódtak az ellenfél előtt. Utána taktikailag erre megoldást találtunk, gólt rúgtunk, akár növelhettük is volna a különbséget. Szünetben sort cseréltünk, sok fiatal kapott lehetőséget. Velük is elégedett voltam, a rutin hiányzott viszont, amit az ellenfél ki is használt. Ott is akadt azért helyzetünk, így pozitívan értékelem a mérkőzést, sérültünk sem lett, ami fontos szempont volt, ezért is adtunk csak 45 perces terhelést, mert nagyon fáradtak az izmok a harmadik hét végére. Tanulni kell persze ebből a meccsből is, mert jó erőkből álló ellenfelünk időnként nehéz helyzetbe hozott minket. Ha ezeket a hibákat ki tudjuk javítani, akkor elégedettek lehetünk.”